Στο 6,3% η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο: Νέες θέσεις εργασίας αλλά με βραδύ ρυθμό

File Photo: Κόσμος στην Κολόμπους Αβενιου στη Νέα Υόρκη. ΕPA/PETER FOLEY
Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρά τον Ιανουάριο και άρχισαν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, αλλά με βραδύ ρυθμό, ένδειξη ότι η πανδημία περιορίζει ακόμη την οικονομική δραστηριότητα.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, η ανεργία ανήλθε στο 6,3% τον Ιανουάριο, από 6,7% τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ενώ δημιουργήθηκαν 49.000 θέσεις εργασίας.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας συνιστά μια αναστροφή της τάσης που είχε παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες. Αν και είναι μια ενθαρρυντική ένδειξη, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο ρυθμός τους αφήνει να εννοηθεί ότι η αγορά εργασίας απέχει ακόμη πολύ από το να καλύψει τη ζημιά που προκάλεσε η πανδημία.

Οι άνεργοι ανέρχονται συνολικά στα 10,1 εκατομμύρια, είναι δηλαδή διπλάσιοι από πέρσι, πριν ξεσπάσει η κρίση.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε συνάντηση που είχε με Δημοκρατικούς βουλευτές στον Λευκό Οίκο, εμφανίστηκε απαισιόδοξος, λέγοντας ότι με τον σημερινό ρυθμό θα χρειαστούν δέκα χρόνια για να επανέλθει το ποσοστό απασχόλησης στα προ κρίσης επίπεδα. Και για τον λόγο αυτό είπε ότι χρειάζεται να αναληφθούν «επιθετικές» πρωτοβουλίες και προέτρεψε τα μέλη του Κογκρέσου να ενεργήσουν γρήγορα, εγκρίνοντας το πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πολίτες.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπάιντεν για την πανδημία

 


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: