Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας

File photo: Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας θα ενημερώσει κοινοβουλευτικό όργανο για ζητήματα που αφορούν την παρακολούθηση και την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης σήμνερα το απόγευμα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά αλλά και τους κ.κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα και Σωτήρη Τσιόδρα θα ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας προσέρχονται στη Βουλή προς ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται, πως τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά τα δημοσιεύματα για διπλά βιβλία καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζητούσα να κληθούν σε ακρόαση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και ο καθηγητής Ιατρικής -ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων- Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην επιστολή ανέφεραν πως «στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει πια δημοσιεύματα που θέτουν ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα, ιδίως σε σχέση με την επιστημονική δεοντολογία, την πολιτική αξιοπιστία και την τήρηση της νομιμότητας» και πως «κατόπιν αυτών γεννιούνται, μάλιστα, ερωτήματα για τον βαθμό που η διατήρηση ενός “παρασυστήματος” καταγραφής των κρουσμάτων σε “διπλά βιβλία” συνέβαλε στα θλιβερά αποτελέσματα των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Σαρδέλα Καλλονής, άναμμα Ικαρίας και μελίχλωρο Λήμνου αποκτούν ταυτότητα ΠΟΠ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: