Στη μάχη των «32» του Europa League με την μπαρουτοκαπνισμένη Αϊντχόφεν ο Ολυμπιακός [19:55]

FILE PΗOTO: Ο παίκτης του Ολυμπιακού Σωκράτης Παπασταθόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Mετά το δίμηνο, χειμερινό «break», ο Ολυμπιακός επιστρέφει απόψε (18/02, 19:55) στα Κύπελλα Ευρώπης, έχοντας μπροστά του μία πολύ μεγάλη πρόκληση κόντρα στην Αϊντχόφεν, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια τους για τους «32» του Europa League, που θα πραγματοποιηθεί το «Γ. Καραϊσκάκης».

Απέναντι σε μία ομάδα «μπαρουτοκαπνισμένη» στην Ευρώπη, που μπορεί να μην έχει τη λάμψη του παρελθόντος, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ σημαντικό μέγεθος που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στην Ολλανδία, οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν ένα αποτέλεσμα που θα τους βάλει σε θέση… οδηγού.

Προκειμένου σε επτά βράδια (25/02, 22:00) να διεκδικήσουν στο «Philips Stadion» την πρόκρισή τους -όπως και πέρσι, όταν «πέταξαν» εκτός την Άρσεναλ- στους «16» του Europa League και να αρχίσουν να βλέπουν ακόμα πιο… ψηλά.

Έχοντας αποκτήσει πλέον μεγάλο προβάδισμα απ’ τις υπόλοιπες ομάδες στο πρωτάθλημα της Super League, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει και να δώσει «ανάσες» σε βασικά στελέχη της ενδεκάδας του, ξεκινώντας μία διαφορετική προετοιμασία ειδικά γι’ αυτό το ματς.

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι άλλος από τον Γιάν Εμβιλά, ο οποίος αν και μπήκε την ύστατη ώρα στην αποστολή των περσινών νταμπλούχων, όπως όλα δείχνουν πως δεν θα είναι σε θέση για να ξεκινήσει βασικός. Τροποποιώντας και τις σκέψεις του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος προσανατολίζεται σε ένα σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Βαλμπουενά σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω απ’ τον Ελ Αραμπί.

Ο Σα θα πάρει φανέλα βασικού κάτω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ, με τους Λαλά και Ρέαμπτσιουκ -τα δύο «χειμερινά» μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού- στα άκρα της άμυνας. Στους στόπερ, ελλείψει του τιμωρημένου Σεμέδο, το δίδυμο θα αποτελείται από τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Μπα, ενώ μπροστά τους θα σχηματίσουν ένα πρώτο αμυντικό τείχος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Καμαρά και Μπουχαλάκης.

Στα «φτερά» της επίθεσης ο Μπρούμα είναι πια απόλυτα έτοιμος μετά τον μικροτραυματισμό που είχε στο ματς με τον ΟΦΗ (προφυλάχθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και θα ξεκινήσει δεξιά (κόντρα στην ομάδα όπου… ανήκει), ενώ στο αριστερό άκρο θα πάρει θέση ο Γιώργος Μασούρας. Ο Βαλμπουενά θα είναι το «δεκάρι» πίσω απ’ τον Ελ Αραμπί κι ο παίκτης απ’ τον οποίο θα «περάσει» και πάλι όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Την αποστολή απαρτίζουν οι εξής 22 παίκτες: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Λαλά, Ντρέγκερ, Ανδρούτσος, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Μπρούμα, Φορτούνης, Χασάν, Ελ Αραμπί. Στην ευρωπαϊκή λίστα δεν είναι δηλωμένοι οι Κρίστινσον, Τιάγκο Σίλβα και Κάιπερς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε από την UEFA ο Σουηδός, Αντρέας Εκμπεργκ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μεχμέτ Κόλουμ και Στέφαν Χάλμπεργκ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γκλεν Νίμπεργκ. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Ντίνγκερττ και ο συμπατριώτης του, Χαρμ Οσμερς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ  – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Τένις-Australian Open: Η Nαόμι Οσάκα στον τελικό, απέκλεισε τη Σερένα Γουίλιαμς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: