Σταθεροποιείται η εικόνα της πανδημίας: 5.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική

File photo: Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης (Α), η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου (Κ) και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς (Δ), παίρνουν μέρος στην ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, στο υπουργείο υγείας, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σημεία σταθεροποίησης με τοπικές εξάρσεις είναι η εικόνα στην επικράτεια, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί δείχνουν να αποδίδουν είπε ο καθηγητής, ενώ τον επόμενο μήνα θα έχουμε και τα αποτελέσματα των εμβολιασμών.

  • Ήπια χαρακτήρισε και τα επιδημιολογικά στοιχεία της νόσου και στην Αττική, ενώ έκανε λόγο για σταθεροποίηση στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την ηλικιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων, η ηλικιακή ομάδα των 65 άνω σε πανελλαδικό επίπεδο, συνεχίζει να δείχνει  σχετική υποχώρηση, ενώ υψηλότερη επίπτωση παρατηρείται στις ηλικίες 40-64 ετών.

  • Κατέληξε, σημειώνοντας ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι η παραμονή σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα και επανέλαβε την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σταθερό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη και τον συνολικό αριθμό των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια να αγγίζει τα 10.500.

Μεγάλη διασπορά εμφανίζει το βρετανικό στέλεχος με τα περισσότερα κρούσματα να μην είναι εισαγόμενα, και όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου το βρετανικό στέλεχος δυνητικά θα επικρατήσει και συνιστάται ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Η κ.Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι επιδημιολογική σταθεροποίηση παρατηρείται στην Αττική με 5.500 ενεργά κρούσματα, το rt μειώθηκε κάτω από το 1, αλλά υψηλό παραμένει ακόμη το ιικό φορτίο.

  • Στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα είναι 1.200, ενώ ανησυχία προκαλεί στον Δήμο Ευόσμου η διασπορά της μετάλλαξης της Ν. Αφρικής.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ένταξη του Δήμου αυτού στις περιοχές με επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Ανησυχεί τους επιστήμονες η συνεχιζόμενη διασπορά σε εργασιακούς χώρους και η κ. Παπαευαγγέλου υπενθύμισε την καθολική και ορθή χρήση μάσκας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωναϊού: Στα 1.460 την Παρασκευή, 325 διασωληνωμένοι, 28 νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: