Στα 95 τα κρούσματα κορωναϊού στην Κύπρο την Τρίτη σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 95 νέα περιστατικά κορωναϊού την Τρίτη, κανένας θάνατος. ΚΥΠΕ
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη 95 νέα περιστατικά κορωναϊού, τα οποία εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 31.959.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, σήμερα δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 214.

Το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στο 0,37%.

Παράλληλα, το αρμόδιο Υπουργείο σημειώνει ότι 94 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 35 σε σοβαρή κατάσταση.

Εξάλλου, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 25.427 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Θάνατοι

Όπως ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας σήμερα δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με COVID-19.

Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 214, εκ των οποίων 145 άντρες (68%) και 69 γυναίκες (32%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

Νοσηλευόμενοι

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 94 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 35 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Από τους 35 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 23 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 12 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

PCR test και rapid test αντιγόνου

Από τις 25.427 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 1.559 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 23.868 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), από τις οποίες εντοπίστηκαν 95 περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 24 κρούσματα από 204 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 6 κρούσματα από 624 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και 12 κρούσματα από 244 δείγματα, που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Επίσης, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα από 708 δείγματα, που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και 46 κρούσματα από 23.160 δείγματα, που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος από 130 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από 52 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο επανελέγχου, που διενεργείται την 7η ημέρα από την άφιξη ατόμων, που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκονται σε υποχρεωτικό περιορισμό σε ξενοδοχεία της Δημοκρατίας και από 305 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Συγκεκριμένα, από την επαρχία Λεμεσού προέκυψαν 35 θετικά τεστ με το ποσοστό θετικότητας να αγγίζει το 0,55%, από την επαρχία Λάρνακας 3 με το ποσοστό θετικότητας να είναι 0,08%, από την επαρχία Λευκωσίας 7 με το ποσοστό θετικότητας στο 0,08%, από την επαρχία Πάφου δεν προέκυψαν κρούσματα και από την επαρχία Αμμοχώστου προέκυψε ένα θετικό τεστ, με το ποσοστό θετικότητας στο 0,10%.

Εξάλλου, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στους οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, στη Βιομηχανική Περιοχή Εργατών και σε Ειδικά Σχολεία δεν εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Αυτά είναι τα 51 σημεία για τα rapid tests του γενικού πληθυσμού και εργαζομένων την Τετάρτη

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: