Σοβαρό δυστύχημα του Τάιγκερ Γουντς στη νότια Καλιφόρνια: «Δεν κινδυνεύει η ζωή του» αναφέρει το ESPN

Το αυτοκίνητο του Τάιγκερ Γουντς αναποδογύριστηκε και ο ίδιος τραυματίστηκε. EPA, ETIENNE LAURENT




Ο «θρύλος» του γκολφ Τάιγκερ Γουντς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Νότιας Καλιφόρνιας την Τρίτη (23/02), έχοντας υποστεί πολλαπλούς τραυματισμούς στα πόδια, μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε στις 7:12 τοπική ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του ESPN, η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως ανέφερε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, το ατύχημα συνέβη στην περιοχή μεταξύ των Rolling Hills Estates και του Rancho Palos Verdes, με τον 45χρονο Αμερικανό να απεγκλωβίζεται από το όχημά του από τους διασώστες, οι οποίοι τον έβγαλαν από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του κι αφού χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μηχανήματα απεγκλωβισμού.

Αυτό που φαίνεται πως αποδείχθηκε σωτήριο για τον θρυλικό γκόλφερ ήταν ο αερόσακος, ο οποίος απορρόφησε μεγάλο μέρος απ’ τους κραδασμούς και τα χτυπήματα, όταν το αυτοκίνητό του ντεραπάρισε και κατέληξε εκτός δρόμου.

Ο Γουντς διακομίσθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Harbour-UCLA και μολονότι στην αρχική πληροφόρηση δεν υπήρχε αναλυτική αναφορά για τους τραυματισμούς του, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωναν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

«Λόγω της κατάστασης στην οποία βρήκαμε το όχημα, δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα και να βγει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες, Χένρι Ναρβάες, σύμφωνα με τους «Times». «Τον βοηθήσαμε να βγει από το όχημα. Είχε κανονικά τις αισθήσεις του και μιλούσε με τους πρώτους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο μαζί με την Αστυνομία» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Ο δρόμος παραμένει κλειστός καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει την αιτία του τροχαίου, ωστόσο, οι «Times» ανέφεραν ότι δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος. Αντιθέτως, ο Γουντς οδηγούσε έχοντας αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα, πριν χάσει τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο έσπασε το κεντρικό προστατευτικό κιγκλίδωμα και αναποδογύρισε πολλές φορές, προτού σταματήσει εντέλει 30 μέτρα μακριά απ’ το δρόμο.

Ο 45χρονος Έλντρικ «Τάιγκερ» Γουντς, ένας απ’ τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) αθλητές στην Ιστορία του γκολφ, κατείχε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του επαγγελματικού γκολφ για 683 εβδομάδες, κερδίζοντας 14 κύριους τίτλους στο PGA Tour από το 1997 έως το 2008.

Μετά από μια σειρά τραυματισμών και προσωπικών ζητημάτων, ο Γουντς κατέκτησε τον 15ο μεγάλο τίτλο του στο Masters το 2019 και για πέμπτη φορά κέρδισε το πολυπόθητο «πράσινο σακάκι» που απονέμεται στους πρωταθλητές «Masters».

Μόλις έγινε γνωστό το σοβαρό τροχαίο ατύχημά του η PGA Tour εξέδωσε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας πως «…έχουμε ενημερωθεί για το αυτοκινητιστικό ατύχημα του Τάιγκερ Γουντς. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες όταν βγει από το χειρουργείο. Εκ μέρους της PGA Tour και των παικτών μας, ο Τάιγκερ έχει τις προσευχές όλων μας και θα έχει την πλήρη υποστήριξή μας καθώς ανακάμπτει».

Στις 23 Δεκεμβρίου, ο Γούντς έκανε την πέμπτη χειρουργική επέμβαση στην ταλαιπωρημένη μέση του και μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο (20-21/02) είχε τονίσει πως δεν σίγουρος αν θα μπορούσε να αγωνιστεί στο τουρνουά «Masters» τον Απρίλιο.

Πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λος Άντζελες, United States

Σας έλειψε; Ο Τραμπ επανεμφανίζεται την Κυριακή και αποκαλύπτει (;) τα σχέδιά του για το 2024

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: