Σούπερ 93χρονη γιαγιά κέρδισε δίκη κατά της JP Morgan και των διαχειριστών εγγονών της! [videos]

File photo: Η 93χρονη που νίκησε τη JP Morgan. Screenshot via YouTube/Bloomberg




Στα 93 της δεν το έβαλε κάτω η  Beverley Schottenstein όταν συνειδητοποίησε ότι έπεσε θύμα απάτης από την μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, την  JP Morgan και τους οικονομικούς της συμβούλους – τα δύο της εγγόνια.

Αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον τους και τα κατάφερε.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, το δικαστικό δράμα ξεκίνησε όταν η Beverley μελετούσε μια ανασκόπηση των λογαριασμών της και το έγγραφο έκανε τους φόβους της πραγματικότητα:

Οι δύο χρηματοοικονομικοί σύμβουλοί της στην JPMorgan Chase & Co., οι δύο εγγονοί της, που επέβλεπαν περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό της, είχαν λάβει μεγάλες προμήθειες τοποθετώντας τα χρήματά σε επικίνδυνες επενδύσεις, εν αγνοία της.

Αν και ορισμένοι συγγενείς της, την προέτρεψαν να μην κινηθεί νομικά, εκείνη ήταν αποφασισμένη, Αυτό που έκαναν οι διαχειριστές των χρημάτων της ήταν λάθος. Έπρεπε να πληρώσουν. Ακόμα κι αν ήταν τα εγγόνια της.   Και πλήρωσαν.

  • Με τη βοήθεια των δικηγόρων της, η Beverley οδήγησε τους εγγονούς της και την JPMorgan ενώπιον δικαστικών διαιτητών της Ρυθμιστικής Αρχής της Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας, γνωστή ως Finra. Ζήτησε 69 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, η επιτροπή εξέδωσε απόφαση υπέρ της 93χρονης.

Σε μια σύντομη απόφαση στις 5 Φεβρουαρίου, η επιτροπή διαπίστωσε ότι η μονάδα J.P. Morgan Securities LLC της τράπεζας και τα αδέρφια, Evan και Avi Schottenstein, ήταν υπεύθυνοι για την κατάχρηση του καταπιστευματικού τους καθήκοντος και την πραγματοποίηση δόλιων και ψευδών δηλώσεων.

  • Οι διαιτητές του διακανονισμού διαπίστωσαν επίσης ότι η τράπεζα και ο Evan Schottenstein ευθύνονται για καταχρήσεις από λογαριασμούς ηλικιωμένων.

Διέταξε την JPMorgan και τους τραπεζίτες να πληρώσουν στην Beverley περίπου 19 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ άλλων, για αποζημιώσεις, νομικά τέλη και επιστροφή χρημάτων.

«Έβγαλαν πολλά χρήματα από μένα, αυτά τα παιδιά – πολλά χρήματα», είχε πει η Beverley, σε συνέντευξή της, πριν από την απόφαση.

  • «Δεν είχαν δικαίωμα να προχωρήσουν τόσο πολύ με την JPMorgan. Η JPMorgan έπρεπε να τους σταματήσει, αλλά και αυτή κέρδιζε αρκετά».

Η τράπεζα απέλυσε τα δύο αδέρφια την εποχή που η γιαγιά τους υπέβαλε την καταγγελία της, τον Ιούλιο του 2019.

«Οι δύο σύμβουλοι δεν εργάζονται πλέον στην εταιρεία και οι πράξεις τους δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες μας ως εταιρεία», δήλωσε η Veronica Navarro, εκπρόσωπος της τράπεζας.   Ο Jon Brennan, δικηγόρος των αδελφών, είπε ότι οι εντολείς του πιστεύουν ότι η απόφαση δεν δικαιολογείται από τα γεγονότα ή από το νόμο.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει με την οικογενειακή περιουσία της 93χρονης. Ο πρώην σύζυγος της Beverley, Alvin Schottenstein, κατάφερε να μετατρέψει μια αλυσίδα οικογενειακών επίπλων σε μια αυτοκρατορία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μερίδιο της Beverley εξαργυρώθηκε από την επιχείρηση εδώ και πολύ καιρό. Ο Evan και ο Avi έγιναν οικονομικοί σύμβουλοι και της προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.   Η συμφωνία τους δεν ήταν ασυνήθιστη. Είναι νόμιμο να εργάζονται οι διαχειριστές χρημάτων για συγγενείς τους. Αυτό που αποδεικνύεται στην συγκεκριμένη ιστορία ωστόσο, είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος, εκμεταλλευόμενος μία τέτοια συγγενική σχέση.

Παρόλο που η 93χρονη κατηγόρησε τους εγγονούς της για παράβαση των κανόνων, κατηγόρησε και την JPMorgan επειδή δεν σταμάτησε τη δράση τους.

Ο Evan Schottenstein, 39 ετών, ήταν ο κύριος διαχειριστής της περιουσίας της γιαγιάς του, πράγμα που σημαίνει ότι έπαιρνε προμήθειες επενδύοντας τα χρήματά της. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ενήργησε προς το συμφέρον της.

Ο Avi, 33 ετών, ήταν επίσης οικονομικός σύμβουλος. Κατέθεσε ότι παρείχε διοικητική υποστήριξη στον μεγαλύτερο αδερφό του και δεν συμμετείχε σε φερόμενο παράπτωμα.   Ο δικηγόρος τους, δήλωσε ότι οι λογαριασμοί της Beverley που αποκτήθηκαν υπό τη διοίκηση του Evan  «επενδύθηκαν πλήρως σύμφωνα με τις επιθυμίες της».

Δεδομένης της ηλικίας της Beverley και του μεγέθους του λογαριασμού της, θα έπρεπε να χτυπήσει συναγερμός  στην τράπεζα, δήλωσε ο Garrick Tsui, πρώην ερευνητής της Finra και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Έγγραφα αποδεικνύουν ότι η JP Morgan είχε κατατάξει την υπέργηρη συνταξιούχο στην κατηγορία των «επιθετικών επενδυτών».  Τώρα η JPMorgan καλείται να πληρώσει 4.7 εκατ, δολάρια αποζημίωση στην 93χρονη, επιπλέον 4,3 εκατ. δολ. για μια επένδυση σε ιδιωτικά κεφάλαια και 172.631 δολάρια για έξοδα.

Ο Evan καλείται θα πληρώσει μεμονωμένα 9 εκατ. δολάρια για αποζημίωση, ενώ ο αδελφός του Avi 602.251 δολάρια.

«Ο αγώνας άξιζε τον κόπο», είπε η γιαγιά, αν και δεν απέσπασε το ποσό της αποζημίωσης που διεκδικούσε.  «Ήμασταν κοντά. Όλη η οικογένεια είναι κοντά. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα να κλέψουν από τη γιαγιά τους. Αν χρειαζόταν κάτι – οτιδήποτε χρειαζόταν χρήματα για να γίνει – ήμουν εκεί. Θα τους βοηθούσα μέχρι τέλους», είπε η 93χρονη λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση με την οποία δικαιώθηκε.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Είναι αυτή η κρυφή κόρη του Πούτιν; Νέα, ωραία και ψεκασμένη… [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: