Σκληρό σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μετά την έκρηξη κρουσμάτων

File Photo: Rapid Test σε σχολική μονάδα του Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η εκτίναξη μετά από 35 μέρες του αριθμού των κρουσμάτων σε τετραψήφιο αριθμό και η σταθερή πρωτοκαθεδρία της Αττικής στην αναλογία των περιστατικών μόλυνσης επί του συνόλου, δημιουργεί όχι απλά εγρήγορση αλλά και σκέψεις για δρακόντεια αυστηροποίηση των μέτρων.

Χθες τα 652 από τα 1261 κρούσματα εντοπίστηκαν και πάλι στην Αθήνα, ενώ ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στην επιβάρυνση του δημοσίου συστήματατος υγείας.

Περισσότερες οι εισαγωγές από τα εξιτήρια

Ετσι, τη Δευτέρα έγιναν 148 εισαγωγές ασθενών με COVID-19 σε νοσοκομεία και εκδόθηκαν 77 εξιτήρια.

Την τελευταία εβδομάδα κατά μέσον όρο γίνονται 135 έως 140 εισαγωγές περιστατικών COVID-19 έναντι 110 πριν από δύο εβδομάδες.

Θεωρείται λοιπόν εύλογα αναμενόμενο η αύξηση των νέων νοσηλειών να επιφέρει και σταδιακή αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών σε ΜΕΘ COVID-19, το ποσοστό κάλυψης των οποίων ήταν χθες στο 40,5% πανελλαδικά.

Δύο συσκέψεις, κρίσιμο 48ωρο

Σήμερα συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι και θα επανακαθορίσουν το χάρτη και το ποιες περιοχές θα «κοκκινήσουν», τα δε στοιχεία στη συνέχεια θα μεταβιβαστούν στους λοιμοξιωλόγους, οι οποίοι και θα προτείνουν στην κυβέρνηση τα όποια νέα μέτρα.

Η σύσκεψη της Επιτροπής θα γίνει την Πέμπτη και οι τυχόν ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο 48ωρο θεωρείται κρίσιμο για τις οριστικές αποφάσεις ενώ στο στο τραπέζι, προκειμένου να συγκρατηθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρα, πέφτουν ακόμη και σκληρές λύσεις.

Συγκεκριμένα, τo «σκληρό» σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι, και που μένει αν αποδειχθεί αν θα περιληφθεί σε ενημέρωση της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, είναι ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων έως τις 17:00 το απόγευμα έτσι ώστε να μπορέσει να επιβληθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 ή τις 19:00 το απόγευμα.

Στο τραπέζι είναι επίσης η αύξηση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σε «ρίσκο» κατα πληροφορίες μπαίνει και το click in shop.

Ανάμεσα στις σκέψεις των αρμοδίων είναι και η πιθανή παρέμβαση στην λειτουργία των σχολείων, ωστόσο μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν φαίνεται να συνηγορούν ότι η κατάσταση, προς το παρόν, απαιτεί κάτι τέτοιο.

Στο ίδιο πλαίσιο πιθανής αυστηροποίησης των μέτρων εντάσσονται και αυξημένοι έλεγχοι από πλευράς της Αστυνομίας.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, Πρώτο Θέμα, Καθημερινή

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ένα βήμα πριν το συναγερμό, στο επίκεντρο η Αττική και η Αχαϊα: Αυξημένη η επιφυλακή σε όλη την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: