Πυρά κατά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ στη συζήτηση για το ελληνικό #MeToo [video]

Photo Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συζήτηση στην Βουλή για τις καταγγελίες περί βιασμών και παρενοχλήσεων ΗJ via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Να μη διχάζουν και να μη λασπολογούν κάλεσε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά,

 μιλώντας στη Βουλή, λέγοντας πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας οδηγούν στο θάψιμο κάτω από τόνους λάσπης το όλο θέμα με τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Ισχυρίστηκε πως με την τακτική τους θέλουν να μην αλλάξει τίποτα και ισχυρίστηκε ότι «δεν χρειαζόμαστε και εδώ διχασμό που περιφρονεί την ουσία του προβλήματος, υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα». Ανέφερε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι «σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για τον ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας».

Για την υπόθεση Λιγνάδη ανέφερε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «έδειξαν ολιγωρία και καθυστερημένη αντίδραση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που έχουν αντικειμενικά». Είπε ακόμα πως το πολιτικό σκέλος στην υπόθεση Λιγνάδη είναι σύμπτωμα του επιτελικού κράτους.

Ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακριβώς το ίδιο μοτίβο καθεστωτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτσούμπας: Τα φώτα να στραφούν στους καταναγκασμούς που φιμώνουν θύματα

Τα φώτα να στραφούν στους οικονομικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και φιμώνουν τα θύματα, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για τις καταγγελίες που έχουν γίνει για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Τόνισε ότι ο βούρκος που αναπαράγει τη βια κατά των γυναικών και ευάλωτων ανθρώπων πηγάζει από την καπιταλιστική σαπίλα και υπογράμμισε ότι η ασπίδα προστασίας είναι ο συλλογικός αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση Λιγνάδη και τόνισε ότι τον έπαυσαν τα θύματα και η κατακραυγή, ενώ η κυβέρνηση αναγκαστικά σύρθηκε πίσω από τις εξελίξεις για να καλύψει τις ευθύνες της. Ζήτησε να απεμπλακούν οι ΜΚΟ από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και τα θύματα κακοποίησης, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε η ΝΔ, και μείωσαν τις ανώτατες ποινές, θεσμοθετήθηκαν αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη στοιχειοθέτηση του βιασμού και υποβαθμίστηκε σε μικρότερο αδίκημα η μη συναίνεση.

Αναφέρθηκε σε βουλευτές της ΝΔ που έκαναν απαράδεκτες αναρτήσεις για τον Άρη Βελουχιώτη και το ΚΚΕ  και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση αν δεν τα ανέχεται και δεν τα καλλιεργεί. Επίσης, σημείωσε ότι οι  «κώδικες δεοντολογίας», που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, οδηγούν στη φίμωση συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από 902.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μητσοτάκης στη Βουλή: Κάλυψε Μενδώνη, ζήτησε από Τσίπρα να αποκηρύξει τους χυδαιολόγους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: