Κρήτη: Εδωσαν σημεία ζωής οι τρεις κτηνοτρόφοι στα ορεινά του Μυλοποτάμου

Χιόνια στο Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR μέσω ΚΥΠΕ
Εντοπίστηκαν τελικά και είναι καλά στην υγεία τους οι τρεις κτηνοτρόφοι που είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού σε υψόμετρο 1.000 και πλέον μέτρων στα ορεινά της Ελεύθερνας Μυλοποτάμου, στις Αραβανές.

Για τους τρεις κτηνοτρόφους από τα Λειβάδια, είχε ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου το πρωί της Τετάρτης.

Η διαρκής χιονόπτωση και η μηδενική ορατότητα δεν τους επέτρεψε να κινηθούν προς πιο ασφαλείς περιοχές με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο σημείο όπου αποκλείστηκαν.

Τελικά, σήμερα το πρωί, που βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, μετακινήθηκαν σε σημείο όπου είχαν σήμα τα κινητά τους και μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική.

Ωστόσο, όπως ενημερώθηκε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το συντονιστικό της ΠΥ, η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά έως ότου οι άνδρες της ΕΜΑΚ συναντήσουν τους κτηνοτρόφους.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ορεινά του Ρεθύμνου είχε ξεκινήσει στις 9 το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα, στην ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας του Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, το χιόνι είναι πολύ και η περιοχή, που βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, είναι δυσπρόσιτη.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι τρεις κτηνοτρόφοι από χθες το βράδυ δεν είχαν δώσει σημεία ζωής και δεν είχαν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους. Αυτό αρχικά δεν προβλημάτισε, μιας και η περιοχή όπου κινούνται με τα κοπάδια τους δεν έχει σήμα για τα κινητά τους τηλέφωνα. Επειδή, όμως, οι ώρες περνούσαν, υπήρξε ανησυχία οπότε και σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκαν οι Αρχές»

Στο οροπέδιο Λασιθίου

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, με τις εργασίες εκχιονισμού από μηχανήματα του να συνεχίζονται αδιάλειπτα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, ενώ η κυκλοφορία στις απαραίτητες και μόνο περιπτώσεις μπορεί να γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδες ή με οχήματα 4×4.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις εισόδους του Οροπεδίου Λασιθίου και στο ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, για λόγους ασφάλειας των πολιτών. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, σε τμήμα οικιών στο Τζερμιάδο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Ρέθυμνο / Ηράκλειο, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

“Κατέβηκε” ο στρατός για να βοηθήσει: Χιόνια παντού, χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στην Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: