Συγκέντρωση ηθοποιών στο υπουργείο Πολιτισμού: Ζητούν παραίτηση της Μενδώνη

Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο της Τέχνης, διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Πολιτισμού για τη διαχείριση και την στάση του ΥΠΠΟΑ απέναντι τις καταγγελίες για λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου , Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Μπουμπουλίνας από ηθοποιούς του ΣΕΗ και εργαζόμενους στον οπτικοακουστικό χώρο, που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού.

«Σήμερα υπάρχει μια αυθόρμητη προσέλευση έξω από το ΥΠΠΟ, ανθρώπων που ζητάμε την αξιοπρέπεια του χώρου μας, ζητάμε, όπως γράφει το τεράστιο πανώ μας “Μενδώνη παραιτήσου”» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, (ΠΟΘΑ) Κώστας Κεχαγιόγλου.

«Ζητάμε», συνεχίζει ο ίδιος, «να υπάρχει υψηλή προστασία νομική και ηθική, για όσους αποφασίζουν να καταγγείλουν φαινόμενα καταχρηστικής συμπεριφοράς, κακοποιητικές πράξεις, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει. Η υπουργός Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός ολιγώρησαν».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, καταθέτει αυτή την ώρα στον εισαγγελέα για την υπόθεση καταγγελιών «σεξουαλικής βίας» στο θέατρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Να παραιτηθεί η Μενδώνη ζητεί η Ελίζα Βόζεμπεργκ: Εχει την πολιτική ευθύνη για την επιλογή Λιγνάδη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: