Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χίο κατά της δημιουργίας νέας προσφυγικής δομής

FILE PHOTO: Πρόσφυγες και μετανάστες στήνουν τις σκηνές τους, έξω από τον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χίου κατά των σχεδίων για την δημιουργία νέας προσφυγικής δομής στην θέση ΄Ακρα Παχύ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κάτοικοι από τις κοινότητες Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου, Καρδαμύλων αλλά και από άλλα σημεία της Χίου, αντιδρώντας στην δημιουργία της δομής την οποία ανακοίνωσε προ ημερών το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως μεταδίδει ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, οι κάτοικοι διαδήλωσαν με σύνθημα «ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά», ενώ η πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Βροντάδου, Μαριάννα Πελαντή, πρότεινε αντί της μεγάλης δομής τη δημιουργία «δομής 500 ατόμων, σε θέση που θα υποδείξει το Δημοτικό Συμβούλιο».

Την κινητοποίηση υποστήριξαν με την παρουσία τους αυτοδιοικητικοί της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες Χίου και Παιδείας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

΅Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται λαϊκή συνέλευση στο χωριό Χαλκειός με αίτημα να κλείσει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους σε χαράδρα στο Μιτσικέλι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: