Σερ Τομ Μουρ: Νικήθηκε στα 100 του χρόνια απ’ τον κορωναϊό ο Βρετανός ήρωας της πανδημίας

O Κάπτεν Τομ όπως έγινε γνωστός σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ολοκληρώνει τον 100ο γύρο του κήπου του σπιτιού του με στόχο να συλλέξει δωρεές για το ΕΣΥ. EPA/VICKIE FLORES *** Local Caption *** 56027382




Ο βετεράνος λοχαγός Τομ Μουρ, ο οποίος έγινε ήρωας των Βρετανών πέρσι,
όταν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσό-ρεκόρ 33 εκατομμυρίων λιρών για το εθνικό σύστημα υγείας (NHS), εν μέσω της πανδημίας, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 100 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Τομ Μουρ, τον οποίο είχε τιμήσει η βασίλισσα Ελισάβετ ονομάζοντάς τον «σερ», νοσηλευόταν έχοντας προσβληθεί κι ο ίδιος από τον κορωναϊό.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, του λοχαγού Τομ Μουρ, βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ανέφεραν οι κόρες του, Χάνα και Λούσι, στην ανακοίνωσή τους. Πρόσθεσαν ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη επειδή κατάφεραν να βρίσκονται στο πλευρό του κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

«Δεν αποτέλεσε μονάχα έμπνευση για τη χώρα αλλά και ένα σύμβολο ελπίδας για ολόκληρο τον κόσμο», επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε μια ανακοίνωση.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι η βασίλισσα, η οποία είχε τιμήσει τον Μουρ απονέμοντάς του τον τίτλο του «Σερ», θα στείλει συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όταν στις 6 του περασμένου Απριλίου, ενόψει των 100ων γενεθλίων του και στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας,  έβαλε στοίχημα και το πέτυχε, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 33 εκατομμύρια λίρες για το βρετανικό σύστημα υγείας κάνοντας 100 γύρους στον κήπο του με τη βοήθεια περιπατητήρα. Δέκα ημέρες μετά, ο «κάπτεν Τομ» περπάτησε τα τελευταία μέτρα της διαδρομής του στηριγμένος στον περιπατητήρα του ανάμεσα στους άνδρες τιμητικού στρατιωτικού αγήματος σε παράταξη.

Ο αρχικός στόχος του Κάπτεν Τομ ήταν να συγκεντρώσει 1.000 λίρες. Η λαϊκή υποστήριξη ήταν όμως απίστευτα αναπάντεχη…

Κατέρριψε δύο παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: