Σε πλήρη παράκρουση ο Ταγίπ: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για τους 13 νεκρούς Τούρκους στο Ιράκ

Ο Ερντογάν σε κομματικη ομιλία εξαπάλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι «υποστηρίζουν τους τρομοκράτες» Φωγογραφία via TRT World




Ο άνθρωπος που εισέβαλε απρόκλητος στα γειτονικά του κράτη τη Συρία και το Ιράκ επιβάλλοντας το νόμο του ισχυρού τώρα όχι μόνο διαμαρτύρεται γιατί κάποιοι συνεχίζουν τον πόλεμο που ο ίδιος ξεκίνησε αλλά και κατηγορεί τις ΗΠΑ γι’ αυτό.

Από το πρωί σήμερα Δευτέρα έχει ξεκινήσει μια μεθοδευμένη όξυνση κατά των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Ερντογάν τις κατήγγειλε ως υπεύθυνους για την εκτέλεση των 13 Τούρκων στο βόρειο Ιράκ. Παράλληλα απείλησε την ακεραιότητα του ΝΑΤΟ ενώ κάλεσε και τον αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία να παράσχει εξηγήσεις για την ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η Άννα Ανδρέου για το ΚΥΠΕ

Ξεκάθαρα είστε υπέρ του ΡΚΚ είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορώντας τις ευθέως πλην σαφώς ότι ευθύνονται για τον θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών στο βόρειο Ιράκ.

Κατά την ομιλία του στο έκτακτο επαρχιακό συνέδριο του κόμματός του στη Ριζούντα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ έλεγαν ότι δεν είναι με το ΡΚΚ αλλά “ξεκάθαρα είστε δίπλα τους, τους στηρίζετε”. Πρόσθεσε ότι “δυστυχώς, αυτό το είδαμε από την αρχή”.

Έφεραν, είπε, “χιλιάδες φορτηγά τεθωρακισμένα στο Βόρειο Ιράκ και τα παρέδωσαν στους τρομοκράτες. Με αυτούς τους τρομοκράτες πολέμησαν εκεί οι δικές μας δυνάμεις ασφαλείας. Πλέον εκεί δεν υπάρχουν λεηλασίες. Εάν εμείς είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ, εάν εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας στο ΝΑΤΟ θα είστε ειλικρινείς μαζί μας. Δεν θα στηρίζετε τους τρομοκράτες. Εάν θα στηρίζετε κάποιον, θα στηρίζετε εμάς”. Απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είπε: “Κύριε Μπάιντεν, παρακαλώ μάθε κι εσύ καλά ποιοι είναι αυτοί, αλλά ταυτόχρονα μην ξεχάσεις και ποιοι είναι οι FETO”.

Οι εξηγήσεις του πρέσβη

Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με θέμα την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τον θάνατο 13 Τούρκων πολιτών στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωση που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της τουρκικής ηγεσίας.

Φωνάζει η Τουρκία να φοβηθεί η Αμερική: Εκλήθη για εξηγήσεις ο Πρέσβης για την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Φτιάχνει κλίμα ο Ερντογάν: Απειλεί την ενότητα του ΝΑΤΟ με πρόσχημα ότι «οι ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκράτες»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: