Πορεία κατά της διαφθοράς στην Λευκωσία: Συνθήματα κατά πάντων και λουλούδια…

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Λευκωσίας, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Με συνθήματα και λουλούδια διεξήχθη η πορεία στη Λευκωσία, που είχε μαζικό χαρακτήρα.

Κάθε ηλικίας, νεαροί, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδικά καροτσάκια, πολλά ποδήλατα και πάρα πολλοί με λουλούδια στα χέρια, πορεύονταν με συνθήματα όπως «κάτω η διαπλοκή», «κάτω η διαφθορά», «κάτω στη αστυνομική βία», κάποιοι καταφέρονται και εναντίον των κομμάτων, υπέρ της δημόσιας υγείας. Άλλοι έριχναν φυλλάδια με συνθήματα όπως «ο εχθρός είναι οι τράπεζες», ενώ ακουγόταν και το σύνθημα «να σπάσουμε τον τρόμο». Τον ρυθμό έδιδαν τύμπανα. ενώ όλοι φορούσαν μάσκες, και τηρούσαν τις αποστάσεις.

Τραγουδώντας, μεταξύ άλλων, το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοϊζου, η πορεία, ειρηνικά, έκανε στάση στη Βουλή και άρχισε την επιστροφή προς το σημείο έναρξης. Στην κορυφή της πορείας, που εξελίχθηκε σε μαζική, βρίσκονται διάφορες οργανώσεις που συμμετέχουν στη διοργάνωση, στο μέσο περίπου διάφοροι πολίτες και στο πίσω μέρος της πορείας η Θύρα 9.

Τέλος επέστρεψαν στο σημείο της έναρξης της πορείας και άρχισαν να διαλύονται ειρηνικά. Καθόλη τη διάρκεια της πορείας προς τη Βουλή και την επιστροφή στο άνοιγμα Κολοκάσι, οι διαδηλωτές τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα, ενώ οι Αστυνομικοί βρίσκονταν παρατεταγμένοι, επιβλέποντας χωρίς να παρεμβαίνουν.

Ο τερματισμός στο άνοιγμα Κολοκάσι συνοδεύτηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Διενεργήθηκαν 56.791 εμβολιασμοί μέχρι 17 Φεβρουαρίου, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: