«Σατανιστικό» το τραγούδι της Κύπρου στη Eurovision λένε οι θεολόγοι και ζητούν να αποσυρθεί [video]

File photo: Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τον “αποτροπιασμό του” σε σχέση με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, το οποίο, όπως αναφέρει, «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ΄ αυτόν και τον αγαπά».photo: ΚΥΠΕ
Την άμεση απόσυρση του τραγουδιού, που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο, στον φετινό 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ζητά ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ, ο οποίος εκφράζει αισθήματα απογοήτευσης, θλίψης, αλλά και έντονου προβληματισμού.

Παράλληλα, απειλητικό τηλεφώνημα έγινε σήμερα στο ΡΙΚ με το Ιδρυμα να εκδίδει ανακοίνωση – απάντηση για τις κατηγορίες που αποδίδονται στην απόφασή του για το τραγούδι El diablo.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τον “αποτροπιασμό του” σε σχέση με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, το οποίο, όπως αναφέρει, «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει τη ζωή του σ΄ αυτόν και τον αγαπά».

Ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι τίθενται εκ των πραγμάτων κάποια σοβαρά ερωτήματα προς τη διοίκηση του ΡΙΚ, όπως το γιατί επιλέχθηκε ένα τραγούδι που προκαλεί τόσο βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα του πιστού λαού, σε ποια σημεία αυτό το τραγούδι προάγει και διαδίδει στον ευρωπαϊκό χώρο τον πολιτισμό του τόπου μας και γιατί η μικρή και ημικατεχόμενη μας Κύπρος, ένα νησί που το επισκέπτονται χιλιάδες κάθε χρόνο, θαυμάζοντας εκτός των άλλων και τα θρησκευτικά του μνημεία, να εκπροσωπείται από ένα τραγούδι που προάγει ουσιαστικά τη σατανολατρεία.

Διερωτάται ακόμα με ποια κριτήρια ορίζει η αρμόδια επιτροπή στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, για να επιλέγει τέτοιας χαμηλής ποιότητας και ηθικής τραγούδια, που μας εκπροσωπούν στο εξωτερικό και γιατί είναι τόσο δύσκολο να επιλεχθούν καλλιτέχνες από το νησί μας με ήθος και ποιότητα, που να μπορούν να προάγουν τον πολιτισμό και τη μουσική μας παράδοση σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς.

«Εάν ζητούμενο», προσθέτει, «είναι απλά και μόνο η πρωτιά, καλύτερα να μην συμμετέχουμε καθόλου αν εκπροσωπούμαστε με την κάθε διαβολική υποκουλτούρα».

                                     Aπειλούν να κάψουν το ΡΙΚ

Απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστους ότι θα κάψουν το κτήριο του ΡΙΚ, δέχτηκε το πρωί η Γενική Διεύθυνση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, με αφορμή την επιλογή του τραγουδιού, που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο, στον φετινό 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Γενική Διεύθυνση του ΡΙΚ προέβη σε καταγγελία, θέτοντας σε κινητοποίηση τις Αστυνομικές Αρχές, που συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι αντιδράσεις, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχουν προκύψει τόσο για τον τίτλο του τραγουδιού, αλλά και για το περιεχόμενο των στίχων του. Το τραγούδι φέρει το τίτλο «El diablo», που σημαίνει «Ο Διάβολος».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι ως προς το περιεχόμενο των στίχων του τραγουδιού, το ΡΙΚ αναφέρει ότι το τραγούδι, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας, που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξ ου και τον αποκαλεί El diablo.

  • Όπως σημειώνει το ΡΙΚ πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό.

Το ΡΙΚ προσθέτει ότι «μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση, κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

Καταληκτικά εκφράζει την ελπίδα το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση, όχι μόνο για γυναίκες, αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε πέντε σημεία θα γίνονται τα rapid tests την Παρασκευή στην Πάφο

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: