Σαρώνει ο νέος κορωναϊός στη Γερμανία, στη Βραζιλία και στο Μεξικό: Κτυπά την Αργεντινή το παραλλαγμένο στέλεχος…

FILE PHOTO: Μια γυναίκα πραγματοποιεί αγορές σε μια λαϊκή αγορά στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, εν μέσω της πανδημίας. EPA, Juan Ignacio Roncoroni




Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.379 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.291.924, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, οι θάνατοι άλλων 481 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 62.156 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 23.439 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα ακόμη 636 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει επίσημα 232.170 θανάτους επί συνόλου 9,5 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της.

Αυτός είναι ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ, και ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, έπειτα από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

531 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σχεδόν 3.900 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ακόμη 531 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 3.868 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 166.731 νεκρούς επί συνόλου 1.936.013 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο Χοσέ Λουίς Αλομία, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, επισήμανε πάντως ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καταγράφεται «μείωση» των κρουσμάτων, που έχει φθάσει «το 32%». Η πληρότητα των κλινών των νοσοκομείων μειώθηκε στο 49% κατά μέσον όρο, ενώ αυτή των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) που είναι εφοδιασμένες με μηχανήματα μηχανικής υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας στο 46%.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού άρχισε στη χώρα στα τέλη του Δεκεμβρίου. Ως εδώ, έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πάνω από 717.800 άνθρωποι, σχεδόν 80.000 εκ των οποίων έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο υπουργός Υγείας της Αργεντινής Χινές Γκονσάλες Γκαρσία ενημέρωσε χθες Δευτέρα ότι εντοπίστηκαν στη χώρα τα πρώτα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι εντοπίστηκε η παραλλαγή P.1 σε δύο δείγματα και η παραλλαγή P.2 σε δύο άλλα, ενώ σημείωσε πως και τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί είναι ταξιδιώτες που έφθασαν στην Αργεντινή από τη Βραζιλία.

«Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν πόσο μεγάλη σημασία έχει (…) η ενεργητική επιδημιολογική επιτήρηση ώστε να παρακολουθείται η εκδήλωση αυτών των παραλλαγών στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Γκονσάλες Γκαρσία.

Τη 16η Ιανουαρίου, το υπουργείο ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, ως την Κυριακή στην Αργεντινή είχαν καταγραφεί 49.171 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.980.347 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Μπραζίλια, Brazil – Μεξικό, Mexico – Μπουένος Άιρες, Argentina

Οι γερμανικές οφειλές πρέπει να τακτοποιηθούν πραγματικά λέει η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: