Προβλήματα έφερε η «Μήδεια»: Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονιού σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Καλυμμένη από το χιόνι η πόλη της Λαμιας. Photo: Hellas Journal




Κορυφώνεται απόψε το βράδυ η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια»που έχει ως βασικό ΄χαρακτηριστικό τις έντονες χιονοπτώσεις και την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε το Σάββατο, φέρνοντας χιόνια σε όλη την Βόρειο Ελλάδα καθώς στα ορεινά και τα βόρεια προάστια της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής και μετά.

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στη Λήμνο καθώς και σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού, που επικρατούν στο σύνολό της.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος αποφάσισε τη διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών «αλλά και της ανάγκης να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις στην πιστή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασία Covid-19 λόγω του ψύχους».

Ειδικότερα κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλους τους Δήμους της Α.Μ.Θ., κατόπιν σχετικής συνεννόησης του περιφερειάρχη με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., Κώστα Μπαντίκο.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Στο μεταξύ, ανοικτό αλλά με αυξημένη ολισθηρότητα, παραμένει το οδικό δίκτυο στην Π.Ε. Έβρου, όπου επί ποδός βρίσκονται τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες, καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το βράδυ του Σαββάτου προκαλούν κατά τόπους χιονοθύελλες.

Σε ό,τι αφορά στο οδικό δίκτυο της Π.Α.Μ.Θ., ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 στα εξής σημεία:

-Εγνατία Οδό
-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου
-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Γέφυρας Κήπων
-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής
-Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Αισύμης-Δερείου, ελληνοβουλγαρικών συνόρων

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Σαμοθράκης και Ορεστιάδας.

Και στη Λήμνο

Μικροπροβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Λήμνο. Επαρχείο και δήμος, από τα ξημερώματα, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε οδηγούς, τα αυτοκίνητα των οποίων ακινητοποιήθηκαν στην έξοδο του χωριού Άγιος Δημήτριος.

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ μετέβη στον Άγιο Δημήτριο για να επισκευάσει βλάβη σε μετασχηματιστή, η οποία προκάλεσε διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου, αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αλεξανδρούπολη /Λήμνος, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Δεν αποκλείονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας: Συστάσεις από ΑΔΜΗΕ για «συνετή κατανάλωση»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: