Πολίτης εισέβαλε στο ΡΙΚ για να διαμαρτυρηθεί για το τραγούδι της Κύπρου στην Eurovision!!!

Η Ελενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το τραγούδι El Diablo. Φωτογραφία via RIK




Στον χώρο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου εισέβαλε πολίτης διαμαρτυρόμενος με φωνασκίες κατά του τραγουδιού που επιλέγηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με τίτλο “El diablo” (Ο διάβολος).

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κλήθηκε η αστυνομία και ο πολίτης κλήθηκε σε αστυνομικό σταθμό για κατάθεση. Καταθέσεις λήφθηκαν και από υπάλληλους του ΡΙΚ.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση δημόσιας εξύβρισης, απειλής, πρόκλησης ανησυχίας σε δημόσιο μέρος και παράνομης εισόδου σε περιουσία. Ο πολίτης κατηγορήθηκε γραπτώς για τα πιο πάνω αδικήματα.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:

Χαμός γίνεται από προχθες με το τραγούδι «El Diablo» το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision εξαιτίας του ότι οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στο διάβολο.

Χθες λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι και μετά το προχθεσινό τηλεφώνημα στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, από άνδρα ο οποίος απειλούσε πως θα κάψει το ΡΙΚ, άνδρας βρέθηκε έξω από το προαύλιο του κρατικού σταθμού για να διαμαρτυρηθεί για το τραγούδι.

Όπως φαίνεται μάλιστα στο βίντεο το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα ο Φιλελεύθερος, ο πολίτης επιτίθεται λεκτικά σε δημοσιογράφο ο οποίος τον παρακαλεί να φύγει.

Τι αναφέρει το ΡΙΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΡΙΚ το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί “El diablo”.

Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (…) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

«Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Σατανιστικό» το τραγούδι της Κύπρου στη Eurovision λένε οι θεολόγοι και ζητούν να αποσυρθεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: