Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης: Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ΄εξακολούθηση

File Photo: Δημήτρης Λιγνάδης. Photo via Facebook




Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου κατόπιν εντάλματος του ανακριτήο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Συγκεκριμένα, μετά την γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορό του, λίγο πριν από τις 19.00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Προηγήθηκαν καταθέσεις για βιασμό και σεξουαλικές κακοποιήσεις, μετά τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων και απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση.

Δύο είναι οι περιπτώσεις που προς το παρόν βαρύνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η πρώτη αφορά την καταγγελία του 25χρονου, ο οποίος κατάθεσε ότι είχε είχε πέσει θύμα βιασμού σε ηλικία 14 χρόνων.

Υπάρχει όμως ακόμη μία μαρτυρία που κατετέθη στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα.

 

Δηλώσεις συνήγορου 

Ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Νίκος Γεωργουλέας έξω από την ΓΑΔΑ. Μετά το ένταλμα ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως ανέφερε το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».

Τόνισε πως δεν έχουν λάβει ακόμη τη δικογραφία και το κατηγορητήριο ωστόσο ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται. «Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω η κατηγορία είναι για βιασμό. Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες», ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας και τόνισε πως όλα αυτό το διάστημα ο Δ.Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη στη ΓΑΔΑ

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης είχε επισκεφθεί μαζί με τον δικηγόρο του τη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ενημερωθούν, όπως είπαν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή αν υπήρχε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, όπως φημολογείτο, με βάση όσα καταγγέλλονται γι’ αυτόν το τελευταίο διάστημα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο δικηγόρος του ζήτησαν και συναντήθηκαν με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι ως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης και στην συνέχεια αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι είναι στην διάθεση των αρχών, εάν χρειαστεί.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, άφησε στους αστυνομικούς την κάρτα του και τα τηλέφωνά του για την περίπτωση που τον αναζητήσουν.

Η νέα κατάθεση – φωτιά 

Στις ραγδαίες εξελίξεις που φαίνεται να συνέτειναν στη σύλληψη του Δ. Λιγνάδη περιλαμβάνεται και η κατάθεση που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στην Εισαγγελία, υπό άκρα μυστικότητα, ένας νέος μάρτυρας.

Ο μάρτυρας φέρεται να επιβεβαίωσε πολλές από τις καταγγελίες στις οποίες είχε προβεί ένας 25χρονος, ο οποίος είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη για την αποπλάνηση και το βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ήταν και εκείνος ανάμεσα στην παρέα των παιδιών εις βάρος των οποίων ο σκηνοθέτης έκανε ανήθικες προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε βρεθεί στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον σήμερα 25χρονο μηνυτή και άλλους συνομηλίκους του.

Κατέθεσε ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός τους είχε προσφέρει αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ.

Για τον καταγγελλόμενο βιασμό του 25χρονου είπε ότι είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Ο 25χρονος και το αδίκημα που δεν παραγράφεται

Η νέα κατάθεση του μάρτυρα αφορά την περίπτωση που έγινε γνωστή την Παρασκευή από ένα 25χρονο, σήμερα, άνρθωπο.

Ο 25χρονος κατήγγειλε και υπέβαλε μήνυση κατά ηθοποιού-σκηνοθέτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατηγορία του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε εις βάρος του το 2010.

Ο μηνυτής δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο και κατά τον χρόνο της καταγγελλόμενης πράξης σε βάρος του, ήταν 14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυόμενος φέρεται να είχε προσεγγίσει το θύμα στην πλατεία Μεταξουργείου υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο και αναφερόμενος στον κύκλο γνωριμιών που είχε. Σύμφωνα με το θύμα, ο βιασμός τελέστηκε στο σπίτι του δράστη. Ο μηνυτής φέρεται να υποστηρίζει πως υπήρχαν και άλλα παιδιά που “δεχόταν σπίτι του ο μηνυόμενος”.

Σε δήλωση του χθες ο συνήγορος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος ζητά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας επικαλούμενος επικινδυνότητα του δράστη, λόγω των χαρακτηριστικών της πράξης και ενδεχόμενης εξακολούθησης αντίστοιχης δράσης. «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου.

Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης φέρεται πασίγνωστος-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει ο κ. Βλάχος.

Τι αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ανοιχτή επιστολή του Θανάση Παπαγεωργίου: Δεν θέλω επιχορήγηση με υπογραφή Μενδώνη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: