Πλήρης πολιτική βούληση από Αναστασιάδη για Πενταμερή: Δήλωση για εξαγγελία Γκουτέρες

File Photo: Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. ΚΥΠΕ, Χ. Αβρααμίδης.
Την ισχυρή αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, εκφράζει εκ νέου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος χαιρετίζει την εξαγγελία του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη, με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος τονίζει πως η λύση πρέπει να βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία εντός των παραμέτρων που επαναβεβαιώθηκαν στην κοινή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, και αποτυπώθηκαν στη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ που ακολούθησε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Στις 27-29 Απριλίου η Πενταμερής Διάσκεψη-παγίδα του ΟΗΕ: Η αντίστροφη μέτρηση για την Κύπρο

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: