Ποιος αποφασίζει πόσοι Έλληνες θα πεθάνουν; Αν ήταν άλλη πλην της Ούρσουλας, η Μέρκελ θα την είχε διώξει…

File photo: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen στις Βρυξέλλες. Copyright: European Union




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Το 2013, όταν τα μνημόνια ήταν στα…ντουζένια τους, ο επίσημος ιστότοπος της Κομισιόν, ανέβασε ένα ενημερωτικό «οδηγό λειτουργίας» για να κατανοήσουμε-ας πούμε-τι σπουδαίο ρόλο παίζουν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαικής Ενωσης.

Και σε αυτόν τον οδηγό η Ευρωπαική Επιτροπή είχε το θράσος να αυτοπροσδιορίζεται ως το «όργανο που προωθεί το κοινό συμφέρον των Ευρωπαίων»!

Η εν εξελίξει «εμβολιαστική κρίση» προσφέρει μια καλή αφορμή για να καταλάβουμε πόσο μας δουλεύουν οι χρυσοπληρωμένοι κηφήνες των Βρυξελλών, που μόνο για το συμφέρον μας δεν σκοτίζονται.

Προσωπικά νομίζω ότι αυτή η θεία της Κομισιόν, που περισσότερες ώρες ξοδεύει στο κομμωτήριο απ΄ότι στο γραφείο της δεν δίνει δεκάρα αν η Ελλάδα και άλλες «παρακατιανές» χώρες φτάσουν, αντί για εμβόλια, να χορηγούν κινέζικες μαιμούδες με αλατόνερο. Αρκεί να έχει επάρκεια η Γερμανία για να μην την μαλώσει η άλλη θεία, η χοντρή.

Το ότι η κυρία Ούρσουλα τα έχει κάνει «σκ…ά» δεν χρειαζόταν να μας το πει ο συμπατριώτης της αντικαγκελάριος, Ολαφ Σόλτς. Το ότι επίσης είναι παντελώς ανίκανη στο μάνατζμεντ, δεν χρειαζόταν να το μάθουμε από το φιάσκο των εμβολίων.

  • Το είχαμε καταλάβει από την θητεία της στο γερμανικό υπουργείο άμυνας, όπου λίγο έλειψε να…διαλύσει την Bundeswehr, όπως ομολογούσε λίγες εβδομάδες πριν αναλάβει τα καθήκοντα της, ακόμη και η ναυαρχίδα της ευρω-συστημικής ενημέρωσης, το…καθωσπρέπει Politico.

“Eίναι μακράν η χειρότερη υπουργός μας, άρα ότι πρέπει για επικεφαλής της Κομισιόν», έλεγε σαρκαστικά ακόμη και ο πρώην πρόεδρος του Ευρω-κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτζ. Σε μια πενταετία διοίκησης στο υπουργείο άμυνας, όπου την είχε παρκάρει η Μέρκελ για να την ξεφορτωθεί από τα πόδια της, η αριστοκράτισσα με τα επτά παιδιά, τα θαλάσσωσε μέχρι εκεί που δεν πάει. Κατέστρεψε το υποδειγματικό σύστημα επιμελητείας και ανεφοδιασμού των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, αναθέτοντας περίεργα συμβόλαια σε εξωτερικούς προμηθευτές οι οποίοι έκαναν του κεφαλιού τους.

Αυτές ακριβώς οι ύποπτες υπεργολαβίες, προκάλεσαν ψίθυρους για σκάνδαλα, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να μιλούν για δωροδοκίες και διαφθορά, αλλά η Ούρσουλα είχε γερές πλάτες. Μια φορά την εβδομάδα, συνήθιζε να παίρνει πρωινό με τον Σόιμπλε. Γι αυτό και την δύσκολη ώρα που όλοι πίεζαν για την εκπαραθύρωση της, βρέθηκε να προσγειώνεται ομαλά στις Βρυξέλλες, επικεφαλής του πιο σημαντικού ευρωπαικού θεσμού.

Αναρωτιέστε ίσως γιατί οι Γερμανοί φόρτωσαν στους Ευρωπαίους ένα τέτοιο παλτό. Απλούστατα, επειδή το βασικό κριτήριο «καταλληλότητας» για τέτοιες θέσεις είναι η νομιμοφροσύνη στο Βερολίνο. Τα υπόλοιπα έπονται. Και η φον ντερ Λάιεν είναι Γερμανίδα. Εντελώς χαζή, αλλά Γερμανίδα.

Αρα το ερώτημα δεν είναι ποιόν και γιατί διορίζουν οι Γερμανοί. Το ερώτημα είναι γιατί οι υπόλοιποι κανονικοί Ευρωπαίοι, όσοι τουλάχιστον δεν είναι δούλοι του Βερολίνου, ανέχονται να διαχειρίζεται μια υγειονομική κρίση πρώτου μεγέθους, μία πανθομολογουμένως ανεπαρκής που πιθανότατα είναι και λαμόγιο;

«Γιατί εμείς είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούμε να μιλάμε με μεγάλες φαρμακευτικές. Ευτυχώς που υπάρχει η Κομισιόν.»! Αυτή την πραγματικά μοναδική εξήγηση έδωσε προχθές στο Ρώυτερς, ο δικός μας Μωυσής, αλλά ο συγκεκριμένος δεν μετράει. Για να μην δυσαρεστήσει τους Γερμανούς ο Μητσοτάκης είναι ικανός και την Ούρσουλα να αποθεώσει και την ανημποριά του να ομολογήσει ως μικρός, άβουλος και μοιραίος, που θέλει την μαμά του να του κάνει τα ψώνια γιατί ο ίδιος δεν φτάνει στο ράφι(σ.σ. μα τι απίστευτή δήλωση πραγματικά!)

Εσείς όμως που δεν περιμένετε να πιαστείτε από τη φούστα της Ούρσουλας για να σκεφτεί τι εμβόλιο θα κάνετε, πείτε μου στα αλήθεια: Τι καλό έχουμε δει από την Ευρωπαική Ενωση στην κρίση της πανδημίας; Τίποτα σας απαντώ. Το μόνο που έχουμε δει είναι η υποχρεωτική συμμόρφωση σε αποφάσεις τρίτων για θέματα ζωής και θανάτου Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να ακολουθήσει συγκεκριμένα πρωτόκολλα «θεραπείας» χωρίς να ασκήσει εθνική πολιτική για ένα μείζον θέμα δημόσιας υγείας, πέραν του πιθηκισμού των «λοκ ντάουν» που προσαρμόζονται στις ειδικότερες κυβερνητικές ανάγκες.

  • Ακόμη και την μοναδική ευκαιρία που είχε ο Μητσοτάκης να επιβάλει ως εθνικό προαπαιτούμενο την διενέργεια υγειονομικών ελέγχων για τις τουριστικές αφίξεις, την έκαψε, επειδή έτσι του είπαν οι «μεγάλοι». Και τώρα τρέχει σαν λαγός να επιβάλει το «υγειονομικό διαβατήριο» με το εμβόλιο, αλλά αυτό παραμένει άφαντο.

Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι η κυρία Ούρσουλα δεν ήξερε ούτε τις συμφωνίες να κάνει σωστά με τις φαρμακευτικές εταιρείες για να έρθει το εμπόρευμα στην ώρα του. Tσιγκουνεύτηκε το δίφραγκο και την πρόλαβαν στη στροφή Αγγλοι και Αμερικανοί.

Όπως ακριβώς παραλίγο να αφήσει χωρίς κάλτσες τους Γερμανούς φαντάρους θα αφήσει χωρίς εμβόλια τους «μικρούς» σαν και του λόγου μας. Η θα αποφασίσει για λογαριασμό μας ποιος θα κάνει το κινέζικο, το ρώσικο, το άλλο το…τζούφιο που δεν πιάνει τους μεγαλύτερους και πάει λέγοντας.

Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω με ποια αρχή ισονομίας και με ποια αντίληψη δημοκρατίας ο ένας Ευρωπαίος θα κάνει το «α» εμβόλιο που έχει 85% αποτελεσματικότητα, ο άλλος το «β» που δεν πιάνει τις μεταλλάξεις και ο άλλος το «γ» που δεν γνωρίζουμε τι πιάνει και τι δεν πιάνει. Και με ποια λογική επίσης ένας ασφαλισμένος που έχει πληρώσει επί δεκαετίες τις εισφορές στο ταμείο του δεν έχει δικαίωμα να διαλέξει φαρμακευτική ουσία και προέλευση, με τη συμβουλή κάποιου που εμπιστεύεται, αλλά πρέπει να αποφασίσει για λογαριασμό του η Ούρσουλα και  ο δικός μας, ο «μικρός»;

Οποιος από την άλλη υποστηρίζει ότι με την Ουρσουλα και τις ευρωπαικές δομές κάναμε οικονομίες είναι απλά αδαής και ανόητος. Γιατί το κόστος σε μια τέτοια περίπτωση δεν μετριέται με την τιμή του εμβολίου. Και τριπλά να τα είχαμε πληρώσει ασκώντας εθνική πολιτική εμβολιασμού, όπως το Ισραήλ, θα είχαμε γλυτώσει την εθνική οικονομία από μια τεράστια ανεξέλεγκτων διαστάσεων αιμορραγία. Εδώ είναι σαφές ότι ισχύει «το γοργόν και χάριν έχει» κι ας βάλεις το χέρι στη τσέπη.

Ξέχασα όμως…Το Ισραήλ είναι μεγάλη χώρα κι εμείς μικροί, όπως λέει ο πρωθυπουργός μας. Ας αφήσουμε να πεθάνει κανένας γέρος ακόμη προκειμένου να μην λοξοστρατήσουμε από το θέσφατο της Ουρσουλας. Λύνουμε και το ασφαλιστικό παράλληλα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μία κυρία προφανώς ανεπαρκής… Έδωσαν άδεια στον επικίνδυνο βαρυποινίτη, Αλκέτ Ριζάι; Μιλούν σοβαρά;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: