Ποιοι είναι οι δύο νέοι δικηγόροι του Τραμπ που θα ηγηθούν της υπεράσπισης του στη Γερουσία

File Photo: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσα από οθόνη τηλεόρασης. EPA, Chris Kleponis




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε τα ονόματα δύο δικηγόρων που θα ηγηθούν της υπεράσπισης του κατά την επικείμενη δίκη του στη Γερουσία, μετά την ξαφνική απόφασή του να αλλάξει δύο δικηγόρους του.

Οι δικηγόροι Ντέιβιντ Σόεν και Μπρους Κάστορ θα ηγηθούν της προσπάθειας υπεράσπισης του Τραμπ στη δίκη που αναμένεται να αρχίσει στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του γραφείου του πρώην προέδρου.

Ο κ. Σόεν βοηθούσε ήδη τον κ. Τραμπ και τους συμβούλους του στην προετοιμασία της διαδικασίας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μπουτς Μπάουερς και η Ντέμπορα Μπάρμπερι, δύο δικηγόροι από την Νότια Καρολίνα, δεν ανήκουν πλέον στη νομική ομάδα του Τραμπ, όπως δήλωσε το Σάββατο στο Reuters, μία πηγή που έχει λάβει γνώση της κατάστασης.

Η ίδια πηγή περιέγραψε την αποχώρησή τους ως «αμοιβαία απόφαση».

Η Γερουσία θα εξετάσει το σχετικό άρθρο δικαστικής παραπομπής που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 13 Ιανουαρίου, κατηγορώντας τον κ. Τραμπ για πρόκληση εξέγερσης, αναφορικά με την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο πέντε ανθρώπων.

Ο κ. Τραμπ αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τρίτη, την αντίδρασή του στις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

«Λάδι στη φωτιά» θα ρίξει η δίκη Τραμπ υποστηρίζουν στελέχη των Ρεπουμπλικάνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: