Παραδειγματική τιμωρία για τους παιδόφιλους: Δολοφονούν αθώες ψυχές για τα αρρωστημένα ένστικτα τους…

Διαδηλωτές κρατούν πανό με σύνθημα “Κράτος- TV- Δικαστικές Άρχες όλοι μαζί συγκαλύπτουν όλους τους βιαστές” κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην είσοδο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, ενώ την ίδια ώρα μέσα στα δικαστήρια απολογείτο ο Δημήτρης Λιγναδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ (*)

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία τα όσα είδαν και βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας για τη δράση των ανώμαλων εκβιαστών-βιαστών και παιδόφιλων στον καλλιτεχνικό χώρο.

Κατά τα φαινόμενα υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις. Και κρατούσαν το στόμα τους κλειστό! Ξαφνικά όμως ο ασκός του Αιόλου άνοιξε! Όχι όμως από περιέργεια όπως έκαναν οι σύντροφοι του Οδυσσέα!

Μιλάμε για το μέγα θέμα των ημερών που έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα σε καιρούς από κάθε άποψη δύσκολους, με πανδημίες και τουρκικές προκλήσεις και με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται στο κατακόκκινο. Οι παιδόφιλοι ζουν ανάμεσα μας. Και είναι αρκετοί δυστυχώς! Και έχουμε χρέος να τους αφοπλίσουμε.

  • Ναι, να τους αφοπλίσουμε. Διότι οι παιδόφιλοι κρατούν στα χέρια τους όπλα δολοφονικά. Κάθε λογής όπλα με καμουφλαρισμένους σιγαστήρες. Και σιγαστήρες των δολοφονικών όπλων τους είναι όλοι εκείνοι που ενώ γνωρίζουν σωπαίνουν! Βούτυρο στο ψωμί των κάθε λογής ανώμαλων!

Είμαστε μια κοινωνία που χρόνια τώρα βρίσκεται σε λήθαργο. Είμαστε η κοινωνία της σιωπής, η κοινωνία της ανοχής, η κοινωνία της αρπακτής και της αδιαφορίας για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ό,τι δεν έχει άμεση σχέση με μας το προσπερνάμε με ιδιαίτερη ευκολία αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

Το σύστημα πολιτικών και κοινωνικών αξιών πνέει τα λοίσθια! Την ώρα που η ψηφιακή εικονική αποτύπωση (και πραγματικότητα) έχει κατακυριεύσει τα πάντα στη ζωή μας. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσφορες συνθήκες για όλα τα αρρωστημένα μυαλά που δεν ωχριούν μπροστά σε τίποτε.

Είναι σημαντικό να δούμε ποιές ποινές προβλέπονται στο νέο Ποινικό Κώδικα στην Ελλάδα (στην Κύπρο οι ποινές είναι κατά πολύ αυστηρότερες) για τα θύματα προσβολών της γενετήσιας ελευθερίας όταν το θύμα είναι ανήλικο:

  • α) Αν το θύμα δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη τότε τελείται κακούργημα με ποινή κάθειρξης από πέντε έως δεκαπέντε έτη.
  • β) Αν το θύμα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, αλλά όχι τα δεκατέσσερα, τότε τελείται πάλι κακούργημα αλλά η ανώτερη ποινή είναι η κάθειρξη δώδεκα ετών.
  • γ) Αν το θύμα συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη τότε υπάρχει πλημμέλημα και η ποινή είναι φυλάκιση από δύο έως πέντε έτη. Πλημμέλημα λοιπόν ο βιασμός ανηλίκου! Και μετά απορούμε γιατί οι παιδόφιλοι συνεχίζουν απτόητοι να εγκληματούν.

Και μετά την καταδίκη τι; θα καταδικαστούν σε 5-10 χρόνια κάθειρξη. Εκ των οποίων πρέπει να εκτίσουν τα 3/5. Κι αν θελήσουν να εργαστούν μέσα στη φυλακή, η κάθε μέρα θα μετράει για δύο κι έτσι σε 2-3 χρόνια θα είναι και πάλι ελεύθεροι μαζί με το αρρωστημένο τους μυαλό, έτοιμοι να επαναλάβουν ξανά τα ειδεχθή εγκλήματα τους με περισσότερες προφυλάξεις αυτή τη φορά.

Θυμηθείτε τον προπονητή που βίαζε δεκάδες ανήλικα αγόρια στη Κρήτη και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με το μοναδικό όρο να μην επιστρέψει στην Κρήτη και να ζήσει σε μια άλλη περιοχή! Θυμηθείτε τον βιαστή της Κέρκυρας που μόλις αποφυλακίσθηκε συνελήφθη ξανά για βιασμό. Θυμηθείτε τον Αφγανό που για βιασμό έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος και βρέθηκε στη Γερμανία όπου διέπραξε ξανά βιασμό αλλά μετά φόνου αυτή τη φορά!

Μετά και τις τελευταίες συνταρακτικές υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας (τον τελευταίο λόγο έχει ασφαλώς η δικαιοσύνη) η κυβέρνηση θορυβημένη έσπευσε να ανακοινώσει αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και προχωρά σε επικύρωση διεθνών συμβάσεων.

Μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, αναμένονται οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής που έχει συσταθεί και λειτουργεί ήδη εδώ και καιρό στο υπουργείο Δικαιοσύνης με μοναδικό αντικείμενο την αναμόρφωση του νέου Ποινικού Κώδικα, σε μια προσπάθεια να τροποποιηθούν οι «αστοχίες» που περιλαμβάνει.

  • Μία από τις προτάσεις που μελετώνται από την εν λόγω επιτροπή είναι στα εγκλήματα με θύματα ανήλικους, ο χρόνος παραγραφής να αρχίζει να μετρά από την ενηλικίωση του θύματος. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ένα αδίκημα παραγράφεται! Σαν Ασυλία σε κακούργους μου ακούγεται!

Και για να είμαστε δίκαιοι: Παιδόφιλοι και βιαστές υπάρχουν παντού. Δεν «ευδοκιμούν» μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο περί ου ο λόγος σήμερα. Δυστυχώς η μάστιγα της παιδοφιλίας έχει εξελιχθεί εδώ και πολλά χρόνια σε πραγματική λαίλαπα.

Από το τέρας Δουρής, στον σέντερ φορ της Σάντερλαντ που συνελήφθη πριν από μερικές μέρες στην Αγγλία και στον ντράμερ του συγκροτήματος Judas Priest και πάει λέγοντας…. Τις προάλλες, με εισαγγελικό βούλευμα 62χρονος καθηγητής προφυλακίστηκε με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης 9χρονου μαθητή του!

Συμπέρασμα: Μόνο η παραδειγματική τιμωρία (διά βίου φυλάκιση στα ξερονήσια, να μη πω τίποτε χειρότερο) μπορεί να αποτρέψει όσους δολοφονούν αθώες ψυχές προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα ένστικτα τους…

(*Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ο Αντώνης Καλογιάννης ήταν ένας σεμνός λαϊκός ερμηνευτής: Χάριζε αγάπη ανεξάρτητα ιδεολογίας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: