Πάνω από τις 70 χιλιάδες οι νεκροί στη Γερμανία: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 2.442.336

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn. EPA, Andreas Gora / POOL




Η Γερμανία ξεπέρασε το όριο των 70.000 θανάτων που συνδέονται με την Covid-19, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7.890 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.442.336.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, ακόμη 157 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 70.045 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, έναντι 10 την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υγειονομική αρχή της χώρας.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι όλα τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν αφορούσαν ανθρώπους που ήρθαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών μολύνσεων, που το Πεκίνο δεν κατατάσσει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανέρχεται σε 6 ενώ την προηγούμενη ημέρα ήταν 8.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 89.893, ενώ ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 παραμένει ο ίδιος και ανέρχεται σε 4.635.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Πεκίνο, China

Σοκάρει ο απολογισμός της πανδημίας παγκοσμίως: Εκατόν δεκατέσσερα εκατομμύρια κρούσματα και 2,5 εκατομμύρια θάνατοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: