Πάμε σε λάθος κατεύθυνση λέει το 65% των Τούρκων: Ανεργία και φτώχεια τρομάζουν πιο πολύ απ’ τον κορωναϊό

File Photo: Για τους Τούρκους πολίτες η φτώχεια και η ακρίβεια ξεπερνούν σε φόβο για το μέλλον τον κορωναϊό. EPA, SEDAT SUNA
Πάνω από το 60% των Τούρκων πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με νέα έρευνα που εξετάζει τις παγκόσμιες ανησυχίες και η οποία δημοσιοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos.

Οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν την ανεργία και τη φτώχεια ως τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας σε σύγκριση με τον κορωναϊό, διαπιστώνει η έρευνα του με τίτλο “Τί Ανησυχει τον Κόσμο” και η οποία διεξήχθη. Η κατάταξη αυτή των τουρκικών ανησυχιών διαφέρει  από την πλειονότητα των χωρών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα και στις οποίες ο κορωναϊός παραμένει ο νούμερο ένα προβληματισμός.

Το 65% των ερωτηθέντων στην Τουρκία δήλωσαν ότι ανησυχούν για την πορεία της χώρας τους, ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των 27 χωρών που ερευνήθηκαν και διαμορφώνεται  στο 64%.

Μόνο το 33% των ερωτηθέντων στην Τουρκία θεωρεί τον  COVID-19 ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 50%, σύμφωνα με την  İpsos.

  • Η  φτώχεια και η ανεργία ήταν στην κορυφή της λίστας των μεγαλύτερων προβλημάτων της Τουρκίας με ποσοστό 36%, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Τουρκία είχε ήδη πληγεί από την νομισματική κρίση που ξέσπασε το 2018 καθώς και από διψήφιο πληθωρισμό, όταν η πανδημία του κορωναϊού εκδηλώθηκε στη χώρα τον Μάρτιο.

Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού πνίγεται στα χρέη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθη οικονομικά στις ανάγκες του μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας που έπληξε την Τουρκία πριν από λίγους μήνες.

Εν τω μεταξύ, η ανεργία παραμένει υψηλή στο 12,9%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, και ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή κυμαίνεται στο 15% ετησίως.

Πηγή: Ahval

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Υποβασταζόμενος και ασταθής ο Ερντογάν: Όργιο φημών, τι συμβαίνει με την υγεία του;

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: