Πάνος Σκουρλέτης: Κυβέρνηση – θεατής της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα

File photo: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης στο βήμα της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ//Αλέξανδρος Μπελτές μέσω ΚΥΠΕ
«Η κυβέρνηση είναι θεατής της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

«Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες υφίστανται τις συνέπειες της επικοινωνιακής φούσκας του επιτελικού κράτους, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο να μένουν για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα 250.000 νοικοκυριά, λόγω καιρικών φαινομένων για τα οποία υπήρχε έγκαιρη και ακριβής πρόγνωση» αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και επισημαίνει:

«Το τελευταίο διάστημα ακούσαμε πολλά μεγάλα λόγια για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, η κυβέρνηση απέδειξε πως η προτεραιότητά της είναι η απαξίωση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και η αύξηση των τιμολογίων, ίσως γιατί έτσι διευκολύνεται η ιδιωτικοποίησή του».

Αναφερόμενος στον ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Σκουρλέτης επικεντρώνεται στην έλλειψη προσωπικού επισημαίνοντας: «Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών του, αδυνατεί να διορθώσει τις βλάβες στον αναγκαίο χρόνο. Παράλληλα, αποδεικνύεται η αδυναμία συντονισμού για τη συνδρομή της πολιτικής προστασίας. Απέναντι στην αγωνία του κόσμου βλέπουμε και πάλι την επικοινωνία».

Σχετικά με το κλείσιμο των εθνικων οδών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η κυβέρνηση μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο στις προληπτικές απαγορεύσεις, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση των εθνικών οδών. Όταν σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας γίνεται για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, εδώ το επιτελικό κράτος τους κλείνει απαλλάσσοντας τους ακριβοπληρωμένους παραχωρησιούχους από τις δικές τους ευθύνες».

Κριτική είχε ασκήσει και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο facebook:


Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: