“Ουδέτερος” ο Πούτιν σε συνομιλία με τον Πασινιάν: Tάχθηκε υπέρ της ηρεμίας στην Αρμενία αλλά συνιστά αυτοσυγκράτηση…

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Νικόλ Πασινιάν. Photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Αρμενία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Συζητήθηκε η κατάσταση στην Αρμενία. Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της τάξεως και της ηρεμίας στην Αρμενία, της διευθέτησης της κατάστασης στα πλαίσια του νόμου”, δήλωσε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος “κάλεσε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση”.

Στην Αρμενία σήμερα άρχισαν μαζικές κινητοποιήσεις των αντιπάλων και υποστηρικτών του Πασινιάν, αφότου η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του την παραίτηση τους.

Το αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας είχαν υπογράψει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Ονίκ Γκασπαριάν, οι αναπληρωτές του, οι επικεφαλής των διοικήσεων και σωμάτων. Ο Πασινιάν αξιολόγησε το αίτημα τους ως απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και ανακοίνωσε την αποπομπή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

Ο Πασινιάν, εν συνεχεία απηύθυνε έκκληση στους οπαδούς της αντιπολίτευσης να σταματήσουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, προσκαλώντας τους σε διάλογο για να συζητήσουν την πολιτική κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν, ο οποίος σύμφωνα με το σύνταγμα, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού διορίζει και παύει των καθηκόντων του τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, μέχρι στιγμής δεν έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα για την αποπομπή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μεταδίδει από το Γερεβάν ότι εκατοντάδες οπαδοί του αντιπολιτευόμενου “Κινήματος για την σωτηρία της χώρας”, συνεχίζουν τον αποκλεισμό της λεωφόρου Μπαγκραμιάν έξω από το κοινοβούλιο ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πανισιάν, όπου παρά το τσουχτερό κρύο τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια και φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα.


Με πληροφορίες ΑΠΕ- ΚΥΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

“Δεν είναι δουλειά μας να θέτουμε τελεσίγραφα” δηλώνει ο ΟΗΕ για το Κυπριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: