Οργή εναντίον του Μπορέλ: Η Ρωσία απελαύνει Ευρωπαίους διπλωμάτες και αυτός σφυρίζει…

File photo: Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα. 5/02/2021EPA, RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY HANDOUT




Αντιμέτωπος με φωνές που ζητούν την παραίτησή του έχει έλθει ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος αναγκάστηκε να ανακοινώσει “συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων προς τη Ρωσία”.

Όπως αναφέρει το Euractiv (κείμενο Brzozowski, Alexandra), ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας προσέθεσε πως, πιθανές δράσεις κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δράσεις κατά της παραπληροφόρησης, των κυβερνοεπιθέσεων και άλλων υβριδικών απειλών.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Joseph Borell, η Μόσχα απέλασε τρείς διπλωμάτες από τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία, προκαλώντας τα αντίποινα των χωρών αυτών. Ο Joseph Borell επανέλαβε τον ισχυρισμό πως, θα επιθυμούσε να διερευνήσει αν η ρωσική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να αντιστρέψει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας.

Η Μόσχα κατηγόρησε όσους υποστηρίζουν τον Alexei Navalny για προδοσία, καθώς προκάλεσαν την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της Ένωσης σε υποστηρικτές του Vladimir Putin.

Η Εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, χαρακτήρισε την ομάδα του Navalny “προδότες”,  επειδή “διαπραγματεύονται με ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν τη Ρωσία σαν αντίπαλο, εχθρό ή επιτιθέμενο”,όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Euractiv, Brzozowski,Alexandra – Under pressureBorrell hardens towards Russia sanctions

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega TV: Συνεχίζονται τα τρικ της Τουρκίας, ο Μπάιντεν όμως δεν αστειεύεται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: