Η εγκληματικότητα φοβίζει τις νεαρές Ευρωπαίες: Οκτώ στις δέκα αποφεύγουν ορισμένους δημόσιους χώρους και συνοικίες

File Photo via stocksnap.io




Η συντριπτική πλειονότητα των νεαρών γυναικών στην Ευρώπη αποφεύγουν ορισμένους χώρους ή συνοικίες

από φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση ή παρενόχληση, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.

«Από φόβο ότι θα δεχθούν επίθεση σωματικά ή σεξουαλικά ή ότι θα παρενοχληθούν (…), 83% των γυναικών ηλικίας από 16 έως 29 ετών αποφεύγουν να βρεθούν μόνες σε ορισμένα μέρη, να πάνε σε ορισμένους δρόμους ή συνοικίες ή να βρεθούν εκεί απομονωμένες με κάποιο άλλο πρόσωπο», σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA), ο οποίος έχει την έδρα του στη Βιέννη, ρώτησε 35.000 ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Μακεδονία σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την εγκληματικότητα, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των θυμάτων.

«Ιδιαίτερα οι νεαρές γυναίκες αποφεύγουν διάφορους τόπους από φόβο για την ασφάλειά τους. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα σε όρους ισότητας, διότι δείχνει πως δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους με τον ίδιο τρόπο που τους χρησιμοποιούν οι άνδρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμι Νεβάλα, συντάκτης της έκθεσης.

Συγκριτικά, μόνο 58% των ανδρών της ίδιας ηλικιακής ομάδας λένε πως υιοθετούν την ίδια συμπεριφορά, σύμφωνα με τον FRA, ο οποίος προσέφερε με την έκθεση αυτή τις πρώτες διασυνοριακές στατιστικές για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βιένη, Αυστρία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το Βατικανό μπορεί να απολύσει εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς ιατρικό λόγο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: