Ο Τραμπ καθύβρισε τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία: Πεζοδρομιακοί χαρακτηρισμοί…

O αρχηγός της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ. EPA, SHAWN THEW




Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση εναντίον του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, καλώντας το κόμμα του να γυρίσει την πλάτη στον βετεράνο γερουσιαστή, ο οποίος κατηγόρησε δημόσια τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι «υπεύθυνος» για τη φονική επίθεση στο Καπιτώλιο.

Αν και διακριτικός μέχρι σήμερα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ κήρυξε ανοιχτό πόλεμο στον αλλοτινό σύμμαχό του Μακόνελ, σε ένα διαζύγιο εμβληματικό των διαιρέσεων που επικρατούν στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο Μιτς είναι ένας κατηφής, σκυθρωπός, αγέλαστος πολιτικάντης και αν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές μείνουν μαζί του δεν θα κερδίσουν ποτέ ξανά», είπε ο Τραμπ.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορεί ποτέ να γίνει σεβαστό ή ισχυρό έχοντας στα ηνία πολιτικούς ηγέτες όπως ο Μιτς ΜακΚόνελ», πρόσθεσε.

«Σήμερα, οι αριθμοί του στις δημοσκοπήσεις είναι ακόμη χαμηλότεροι από όσο ποτέ, καταστρέφει τη ρεπουμπλικανική πλευρά της Γερουσίας και ταυτόχρονα, βλάπτει τρομερά τη χώρα μας», συνέχισε.

Ο 78χρονος Μακόνελ, αφού ψήφισε το Σάββατο υπέρ της απαλλαγής του τέως προέδρου στην ιστορική δίκη του στη Γερουσία, ακριβώς μετά δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «στην πραγματικότητα και ηθικά, υπεύθυνος ότι προκάλεσε τα γεγονότα», της 6ης Ιανουαρίου, όταν οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Ο επιδραστικός επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία τόνισε πως ο Τραμπ ενορχήστρωσε «ένα εντεινόμενο κρεσέντο θεωριών συνωμοσίας» και πως ο πρώην πρόεδρος ήταν «αποφασισμένος είτε να ανατρέψει την απόφαση των ψηφοφόρων ή διαφορετικά να πυρπολήσει τους θεσμούς μας φεύγοντας».

«Ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να είναι υπόλογος για ό,τι έκανε στη διάρκεια της θητείας του και ως κανονικός πολίτης», είπε ο Μακόνελ. «Δεν τη γλίτωσε από τίποτε. Ακόμα».

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Οι ΗΠΑ θέλουν να καταπολεμηθεί ο Έμπολα στην Αφρική, προτού να εξελιχθεί σε μεγάλη επιδημία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: