Εξωγήινος ο Ερντογάν: Θέλει να πάει στη Σελήνη το 2023, ενώ η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει [photo]

File Photo Screenshot qha.com.tr




Το Διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας παρουσίασε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα έθεσε ως στόχο την «πρώτη επαφή με την Σελήνη» κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023, δηλαδή σε δύο μόλις χρόνια.

  • Μπορεί η τουρκική Οικονομία να διέρχεται μία από τις σοβαρότερες κρίσεις της, τα νοικοκυριά να τα βγάζουν δύσκολα πέρα…
  • Μπορεί οι επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού στη Συρία να έχουν βαλτώσει και το μέλλον τους στη Λιβύη να φαίνεται αμφίβολο
  • Μπορεί τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά σκάφη να τα παράτησαν στην Ανατολική Μεσόγειο και να επέστρεψαν άρον άρον στα λιμάνια τους

Όμως οι άκρατες φιλοδοξίες του νεαρού πλανόδιου πωλητή λεμονάδας στο γήπεδο της Γαλατά Σεράι και νυν προέδρου της γείτονος χώρας έχουν πλέον εκλάβει… υπερ-πλανητικές διαστάσεις.

Έχει άλλωστε άριστα αντιληφθεί ότι η καθοριστική ήττα θα προέλθει από το εσωτερικό της Τουρκίας. Eίναι το μέτωπο που διευρύνεται δραματικά σε μία περίοδο που η Τουρκία είναι διεθνώς σχεδόν απομονωμένη.

Και αφού ο άρτος λιγοστεύει όλο και περισσότερο απομένουν τα θεάματα.

«Με την βοήθεια του Αλλάχ ελπίζω να πάμε στο φεγγάρι»

«Ελπίζω να πάμε στη Σελήνη με την βοήθεια του Θεού», είπε ο Ερντογάν, «Ο πιο σημαντικός μας στόχος είναι να κάνουμε την πρώτη επαφή με τη Σελήνη στην 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας». Δηλώνοντας ότι το σεληνιακό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, ο Ερντογάν είπε: «Θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη εκτόξευση που θα φέρει το διαστημικό σκάφος μας σε στενή τροχιά με διεθνή συνεργασία» και είπε, «Στη δεύτερη φάση το 2028, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε όχημα σε στενή τροχιά με τους δικούς μας πυραύλους. Θα έρθουμε «, συνέχισε.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τον στόχο του να στείλει έναν Τούρκο αστροναύτη στο διάστημα: «Είμαι βέβαιος ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μεγαλώσει με αυτό το όνειρο. Ίσως εξακολουθούν να υπάρχουν μερικοί από εσάς που συνεχίζετε αυτό το όνειρο. Υπάρχουν ακόμη και γυναίκες που λένε ότι είμαι ένας υποψήφιος».

Photo Αφίσα της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, διακρίνεται ο… Τούρκος διαστημάνθρωπος Milli Uzay

Τουρκικά ισοδύναμα με τις λέξεις «Αστροναύτης» και «Κοσμοναύτης»

Ο  Ερντογάν είπε ότι υπό το φως αυτών των εξελίξεων, πρέπει να υπάρχει ένα τουρκικό ισοδύναμο με τις λέξεις «αστροναύτης» και «κοσμοναύτης»: «Κάνω έκκληση στους γλωσσολόγους μας, ας βρούμε ένα τουρκικό όνομα για Τούρκους διαστημικούς ταξιδιώτες»

Ωστόσο τονίζουμε ότι παρά τις μεγαλοστομίες του προέδρου της Τουρκίας δεν πρέπει να υποτιμάμε στρατιωτικά και εμπορικά τις διαστημικές δυνατότητες που έχει αποκτήσει η γειτονική χώρα.

Διαθέτει σειρά στρατιωτικών κατασκοπευτικών δορυφόρων όπως και επικοινωνιακών ενώ πρόσφατα καρποφόρησε η συνεργασία της με την Space-X.

HJ, Π.Π. με πληροφορίες από DW, qha.com.tr. και τον τουρκικό Τύπο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Θρασύτατη επίθεση Ερντογάν κατά Μακρόν: Έχετε στα χέρια σας αίμα από την Αλγερία, εμείς… δεν έχουμε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: