Ο Μολό έφερε τα… πάνω – κάτω και «παίρνει» νέο συμβόλαιο

Fila Photo Ο Γιοάν Μολό εξασφάλισε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ΑΠΕ-ΜΠΕ




Από «εξαφανισμένος» επί ένα χρόνο από το ρόστερ του Παναθηναϊκού, αρχικά για ένα εξάμηνο ως δανεικός στην Ορλεάνη κι ακολούθως ως «κομμένος» απ’ τους Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος, ο Γιοάν Μολό κατάφερε να φέρει μέσα σε 3,5 μήνες, τα… πάνω-κάτω. Κι όχι μόνο ξαναβρήκε θέση και ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο του «τριφυλλιού», αλλά πλέον διεκδικεί και νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για ακόμη ένα χρόνο.

Ο 32χρονος Γάλλος αρνήθηκε να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι για να πάει σε ομάδα της Β’ Γαλλίας, τονίζοντας πως ήθελε να παλέψει για να διεκδικήσει τη θέση του. Και περίμενε την «ευκαιρία» του, την οποία πήρε μετά τις 20 Οκτωβρίου και την έλευση του Λάζλο Μπόλονι στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού.

Ο 68χρονος τεχνικός τον έβγαλε απ’ τη… ναφθαλίνη κι άρχισε να του ξαναδίνει χρόνο συμμετοχής. Αρχικά σε δύο ματς όπου μπήκε ως αλλαγή παίζοντας στα εξτρέμ (τη «φυσική» του θέση) κι εν συνεχεία ως… δεξιός μπακ. Μία ιδέα που είχε ο Μπόλονι, όταν παρέστη η ανάγκη (λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Σάντσες) και με την απαιτούμενη υπομονή «βγήκε» και με το παραπάνω.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είδε στο πρόσωπο του «παροπλισμένου» Μολό, μία καλή επιλογή για το δεξιό άκρο της άμυνας, βλέποντας απέναντί του έναν παίκτη που είχε μάθει να παίζει μία ζωή στα άκρα της επίθεσης, αλλά πίστευε ότι θα καλύψει το όποιο αμυντικό «χάντικαπ» μέσα απ’ τις φυσικές του δυνάμεις, καθότι ο Γάλλος είναι (μακράν του δευτέρου) ο πιο γυμνασμένος παίκτης όλου του «πράσινου» ρόστερ.

Ο Μολό άρπαξε την ευκαιρία που περίμενε, δούλεψε, προσαρμόστηκε όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα στη νέα θέση κι έβαλε το συνολικό καλό, πάνω απ’ το που και πως θα παίξει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Πλέον ο Γάλλος έχει «γυρίσει» ολοκληρωτικά την κατάσταση και τα δεδομένα.

Στα τελευταία ματς έχει κερδίσει τη φανέλα του βασικού απ’ τον Φακούντο Σάντσες (που είναι αλήθεια πως έμεινε πίσω μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό) και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Μπόλονι είναι πολύ πιθανό πλέον να του… δώσει και την παραμονή του στο «Γ. Καλαφάτης» και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το συμβόλαιό του Μολό λήγει το προσεχές καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός δεν έχει συζητήσει ακόμη μαζί του, όμως ο general manager των «πράσινων», Πιέρ Ντρεοσί δείχνει πια διατεθειμένος να το πράξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πιθανόν και πριν απ’ τη λήξη της κανονική περιόδου, προτείνοντάς στον 32χρονο ένα νέο, μονοετές συμβόλαιο με τις ίδιες πάνω-κάτω απολαβές. Αυτό κι αν ήταν… come back!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Πύρρος Δήμας σε αρχαιοελληνικό αγγείο: Η ΔΟΕ τον τίμησε αποτυπώνοντας τη μορφή του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: