Ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να στηρίζει τον διορισμό της Νίρα Τάντεν στο Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού

H Νίρα Τάντεν στο τέλος μιας ακρόασης με την Επιτροπή Γερουσίας για τον Προϋπολογισμό. EPA / Anna Moneymaker, μέσω ΚΥΠΕ




Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να αποσύρει την επιλογή της Νίρα Τάντεν από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη θέση της διευθύντριας του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, καθώς η επικύρωση του διορισμού της αντιμετώπισε προβλήματα χθες, Τετάρτη, στο Καπιτώλιο, εξαιτίας μιας διαμάχης για αναρτήσεις της Τάντεν στο Twitter που εκνεύρισαν τους γερουσιαστές.

Δύο επιτροπές της Γερουσίας ανέβαλαν προγραμματισμένες συνεδριάσεις τους για την εξέταση της επικύρωσης του διορισμού της Τάντεν.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένδειξη ότι η Τάντεν είναι δύσκολο να εξασφαλίσει τον απαραίτητο αριθμό θετικών ψήφων για την επικύρωση του διορισμού της. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος να είναι η πρώτη υποψήφια για διορισμό σε υψηλόβαθμη θέση από τον Μπάιντεν, που θα απορριφθεί από τη Γερουσία.

Ωστόσο ο Δημοκρατικός Μπάιντεν υποστηρίζει ακόμη το διορισμό της Τάντεν, η οποία είναι μία Αμερικανίδα ινδικής καταγωγής και θα γίνει η πρώτη έγχρωμη γυναίκα, που θα ηγηθεί της αναφερόμενης υπηρεσίας.

«Η Νίρα Τάντεν είναι μία εμπειρογνώμων με ηγετική θέση σε θέματα πολιτικής, που φέρνει στο τραπέζι ουσιαστικά προσόντα στη σημερινή περίοδο πρωτοφανούς κρίσης», έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου.

Ερωτώμενη αργότερα στο Λευκό Οίκο για το αν η Τάντεν έχει προσφερθεί να αποσύρει την υποψηφιότητά της, η Ψάκι απάντησε: «Αυτό δεν είναι το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε».

«Είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με το αν έχουμε έναν Ρεπουμπλικάνο που θα υποστηρίξει το διορισμό της» εξήγησε η ίδια.

Η Τάντεν έχει ζητήσει συγνώμη για σκληρές αναρτήσεις που έκανε στο Twitter σχετικά με Ρεπουμπλικάνους, ενώ η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με το πρόβλημα, όταν ένας μετριοπαθής Δημοκρατικός, ο Τζο Μάντσιν, δήλωσε πως δε θα ψηφίσει για την επικύρωση του διορισμού της.

Επίσης, δύο μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι που είχαν αφήσει να διαφανεί ότι θα ψήφιζαν για το διορισμό της, δήλωσαν ότι θα τον καταψηφίσουν λόγω των προηγούμενων αναρτήσεων της Τάντεν στο Twitter.

Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Σούζαν Κόλινς και Μιτ Ρόμνεϊ επικαλέστηκαν τις ανησυχίες τους ότι η 50χρονη Τάντεν θα είναι πολύ διχαστική για να ηγηθεί του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, το οποίο διαχειρίζεται τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εκτελεστικό διάταγμα Μπάιντεν για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στην αγορά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: