Ο κ. Μητσοτάκης στα άγια χώματα της Κύπρου: Κύριε Πρωθυπουργέ, μην δεχθείτε να πουλήσουν το νησί…

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την οδική ασφάλεια 2021-2030, στο Μουσείο Αυτοκινήτου, Αθήνα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021. AΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα, για μία ακόμη φορά, τα ιερά χώματα της Κύπρου. Στη συνέχεια θα πάει “να τα πει” και “να τα συμφωνήσει” με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για πολύ σημαντικές επισκέψεις και συζητήσεις. Στρατηγικές συζητήσεις…

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να πούμε στον Πρωθυπουργό της Μητέρας Πατρίδας, ότι η Κύπρος χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ την βοήθεια της Ελλάδας. Οι Βρετανοί συνωμοτούν με τους Τούρκους και τον άβουλο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για να διχοτομήσουν το νησί. Μπορεί να δεχθεί ποτέ η Ελλάδα αυτή την άθλια μεθόδευση εναντίον του ευρύτερου ελληνικού χώρου;

Μπορεί, ένας νέος σε ηλικία Πρωθυπουργός, να δεχθεί να χαθεί το ελληνικό νησί της Κύπρου και να “πάρει” στην πλάτη του όλες τις άθλιες αποφάσεις της Λευκωσίας και των Αθηνών, που έχουν ληφθεί από το 1960 μέχρι πρόσφατα, με αποκορύφωμα την προδοσία της χούντας; Πρέπει να το σκεφθεί ξανά… Η Πενταμερής Διάσκεψη του ΟΗΕ δεν είναι παγίδα μόνο για τον κ. Αναστασιάδη. Είναι και για τον κ. Μητσοτάκη.

  • Το είπαμε άπειρες φορές… Ναι, να το λύσουμε το Κυπριακό, αλλά να μην χαρίσουμε το νησί στην Τουρκία…

Κατά τα άλλα: Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από πολίτες που ανησυχούν για την Κύπρο, αλλά και το Αιγαίο, περιλαμβάνουν το ίδιο περιεχόμενο: Γιατί η Λευκωσία και η Αθήνα, επέλεξαν πριν ακόμα αναλάβει ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της Τουρκίας για να μπορεί να παρουσιάζεται ότι προωθεί την ειρήνη.

Ενώ, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η Τουρκάι έχει προκαλέσει πολέμους από την Αφρική μέχρι τον Καύκασο και έχει σχεδιάσει νέες στρατιωτικές περιπέτειες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα αναφέρω και το Κουρδιστάν όπου διεξάγεται ένας καθημερινός πόλεμος εξόντωσης των Κούρδων της Συρίας και της Τουρκίας, αλλά και του Ιράν, σε συνεργασία του Ερντογάν με τους Μουλλάδες.

Και εκεί που είχε προετοιμαστεί το έδαφος για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες τιμωρίας -παρά τις αντιδράσεις του Βερολίνου και των αυταρχικών της Ουγγαρίας και της Πολωνίας και κάποιων άλλων-  ήρθαν από μηχανής Θεοί οι δικοί μας, και έβγαλαν από τη δύσκολη θέση την κατοχική δύναμη.

  • Ήταν μία αψυχολόγητη πράξη και την χρεώνω στις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου.
  • Οι ηγεσίες προφανώς φοβήθηκαν, πρώτα απ’ όλα τις ελίτ της Αθήνας και της Κύπρου, που φωνασκούν ως φανατικοί οπαδοί και τους Βρετανούς, οι οποίοι απειλούν τις ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδας ότι χάνουν την τελευταία ευκαιρία για «λύση» του Κυπριακού. Και οι δικοί μας, αντί να τους στείλουν από εκεί που ήρθαν, αποδέχονται τον εκβιασμό;

Πήγε ο Εγγλέζος υπουργός Εξωτερικών στην Κύπρο, ο οποίος κοιτά να προστατεύσει ΜΟΝΟ τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε σε όλους ότι ήθελε να ακούσουν και έφυγε προετοιμάζοντας με τον άβουλο γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και την περίεργη και υπόγεια Ελίζαμπεθ Σπέχαρ την μεγάλη παγίδα εναντίον του νησιού.

[Ως παρένθεση αναφέρω ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν αποδείξεις για τη φιλοτουρκική στάση της εν λόγω κυρίας. Γιατί την ανέχονται; Ανοικτά χαρτιά. Από τη στιγμή που δεν είναι ανεξάρτητη ως το πρόσωπο-κλειδί των Ηνωμένων Εθνών, δεν πρέπει να φύγει; Σίγουρα. Έχει κάνει αίσχη εναντίον των Ελληνοκυπρίων. Πότε θα αποβάλουν οι δικοί μας το φοβικό σύνδρομο εναντίον των Βρετανών και των εκπροσώπων του ΟΗΕ;]

Φοβάμαι -και το καταθέτω για να υπάρχει- ότι για το πρόβλημα της Κύπρου θα ζήσουμε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Η Πενταμερής Διάσκεψη είναι μία μεγάλη παγίδα. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα πάει σε αυτή τη σύναξη, όπως το «γουρούνι στο σακί». Πάει στην Πενταμερή λαβωμένος. Κυριολεκτικά. Και σε μειονεκτική θέση.

Θα το λέω και θα το ξαναλέω: Η διαφθορά και αυτό το απαράδεκτο σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια θα επηρεάσουν και το Κυπριακό. Ο κ. Αναστασιάδης, μου λένε, εισήλθε σε αυτή τη διαδικασία -διότι αυτός ζήτησε την Πενταμερή- για να μας έχουν όλους να ασχολούμαστε με το Κυπριακό και όχι με το βασικό πρόβλημα, που είναι η διαφθορά. Όπως έγραψα σε προηγούμενο κείμενο μου, τα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου είναι για τα μπάζα. Στέλνουν τη διαφθορά στις …ελληνικές καλένδες για να ξεχαστούν τα σκάνδαλα. Και για να διασωθούν οι πολιτικοί παράγοντες, για να σώσουν τα τομάρια τους, ανεβάζουν στην αγχόνη την Κύπρο.

  • Απειλεί, μου λένε, και ο Γενικός Γραμματέας του ανυπόληπτου ΟΗΕ, ότι εάν δεν προχωρήσει η διαδικασία όπως τη σχεδίασε με τέρμα τον Ιούνιο, δεν θα ασχοληθεί ξανά με το Κυπριακό. Λέει ψέματα. Ως Γ.Γ. είναι «υπηρέτης» όλων των κρατών-μελών. Αλλά βρίσκει και τα κάνει. Και ευθύνονται όλες οι πολιτικές ηγεσίες από την τουρκική εισβολή, το 1974, μέχρι σήμερα.

Οδυνηρές υποχωρήσεις και ροπή στην αποδοχή των εκβιασμών. Και φτάσαμε στο παρά ένα. Ο λαβωμένος ηγέτης της Κύπρου και οι λεγόμενοι «πολιτικοί αρχηγοί» θα πάνε στη Νέα Υόρκη ή οπουδήποτε αλλού τους ζητήσει ο κ. Γκουτέρες, όχι για να αντισταθούν στα σχέδια εναντίον της Κύπρου, αλλά για να προετοιμάσουν το έδαφος της αποδοχής τους. Και θλίβομαι να βλέπω τους ηγέτες των λεγόμενων απορριπτικών κομμάτων, να παραμένουν διχασμένοι και εκτός μίας περίπτωσης αν δεν κάνω λάθος, να γίνονται δούλοι στην κυριολεξία του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όπως ανέφερα στην αρχή, πάει στη Λευκωσία. Μακάρι να προσπαθήσει, έστω και την ύστατη, να επαναφέρει στα σύγκαλα του τον κ. Αναστασιάδη.

Κινδυνεύει, λοιπόν, η Κύπρος και οι αντιστάσεις έχουν υποχωρήσει. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν έπρεπε να σκεφθεί καν να πάει σε αυτή την Πενταμερή. Πέρα από το γεγονός -και το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσουμε όλοι- ότι χρησιμοποιεί το Κυπριακό για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τις υποθέσεις διαφθοράς.

Η συγκεκριμένη πενταμερής εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία για να προσποιείται ότι δίνει δήθεν ευκαιρία στην ειρήνη. Και για να αποφύγει τις κυρώσεις από την Ευρώπη. Την αναξιόπιστη Ευρώπη, η οποία αποδείχθηκε για πολλοστή φορά κατώτερη των περιστάσεων.

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές, πρέπει να τονίσω ότι δεν ανησυχώ. Η Αθήνα δεν έχει κανένα περιθώριο υποχώρησης σε όλα αυτά τα οποία απαιτεί η Τουρκία.

Δυστυχώς οι επαφές αυτές χρησιμοποιήθηκαν πάλι για να διασωθεί η κατοχική δύναμη. Και γι’ αυτό κρίνω την ελληνική κυβέρνηση. Δεν είχε κανένα λόγο να πάει σε ένα διάλογο που δεν έχει προοπτική και ο οποίος είναι καταδικασμένος να οδηγηθεί σε σκληρό αδιέξοδο…

Βεβαίως αγοράζει χρόνο. Η Τουρκία απέσυρε τα πολεμικά, τα ερευνητικά και τα γεωτρύπανα της, αφού στο μεταξύ είχε κάνει τη βρώμικη δουλειά της. Αν με ρωτάτε τι θα πράξει ο Ερντογάν στην περίπτωση που διακοπούν αυτές οι επαφές, η απάντηση είναι εύκολη: Θα επιστρέψει με το πακέτο των πολεμικών, των ερευνητικών και των γεωτρύπανων, στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δέχθηκα αισχρές επιθέσεις από επώνυμους του ανανικού μετώπου. Διακίνησαν ψέματα και ενώ γνώριζαν ότι ήταν τέτοια. Είναι υποστηρικτές της όποιας λύσης, φτάνει το νησί να τεθεί κάτω από τον έλεγχο της κατοχικής Τουρκίας. Τους αντιμετώπισα με νομικά μέσα και οι δειλοί έσπευσαν τρέχοντας σαν τον Κάρλ Λούις να αποσύρουν τους ψεύτικους ισχυρισμούς τους. Πρόκειται για ένα μάτσο τύπων, που μισούν και τον ίδιο τον εαυτό τους. Είναι τουρκολάγνοι (χωρίς εισαγωγικά η λέξη). Διακρίνονται από ένα αρρωστημένο, επικίνδυνο, μεσοβέζικο και τρόπος του λέγειν «αριστερό» εθνικισμό. Απορώ γιατί δεν μετακομίζουν στα κατεχόμενα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εάν δεν υποκύψει ο Ερντογάν και εάν δεν σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο: Προσωπική υπόθεση για τον Μπάιντεν αυτή η σύγκρουση…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: