Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων επιτίθεται στον Τραμπ: Είναι “υπεύθυνος” για την επίθεση στο Καπιτώλιο

FILE PHOTO: Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ. EPA, SENATE TELEVISION HANDOUT




Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ κατηγόρησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ήταν «υπεύθυνος» για τη φονική επίθεση στο Καπιτώλιο, λίγο αφότου ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του στη διάρκεια της ιστορικής δίκης του στη Γερουσία.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καμία, πως ο πρόεδρος Τραμπ είναι, στην πραγματικότητα και ηθικά, υπεύθυνος ότι προκάλεσε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας», της 6ης Ιανουαρίου, δήλωσε ο γερουσιαστής, ο οποίος αιτιολόγησε την ψήφο του υπέρ της αθώωσης του Τραμπ λέγοντας πως είναι αντισυνταγματικό να καταδικαστεί ο Τραμπ για ανάρμοστη συμπεριφορά τώρα που έληξε η θητεία του και είναι απλός πολίτης.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η Γερουσία έκρινε με ψήφους 56-44 πως η δίκη ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα.

«Οι άνθρωποι που εισέβαλαν σε αυτό το κτήριο πίστεψαν ότι ενεργούσαν σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις οδηγίες του προέδρου τους», είπε ο Μακόνελ.

Ο Μακόνελ είπε πως ο Τραμπ ενορχήστρωσε «ένα εντεινόμενο κρεσέντο θεωριών συνωμοσίας» και πως ο πρώην πρόεδρος ήταν «αποφασισμένος είτε να ανατρέψει την απόφαση των ψηφοφόρων ή διαφορετικά να πυρπολήσει τους θεσμούς μας φεύγοντας».

«Ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να είναι υπόλογος για ό,τι έκανε στη διάρκεια της θητείας του και ως κανονικός πολίτης», είπε ο Μακόνελ. «Δεν τη γλίτωσε από τίποτε. Ακόμα».

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Τραμπ …επιστρέφει”: Υπόσχεται ότι θα “συνεχίσει” να υπερασπίζεται “το μεγαλείο της Αμερικής”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: