Ο εκδοτικός οίκος Ψυχογιός απέσυρε βιβλίο που περιείχε λάθος πληροφορία για την κατεχόμενη Κύπρο

Το βιβλίο “Μαθαίνω και εξερευνώ: η Ευρώπη”




Ο εκδοτικός οίκος Ψυχογιός αντέδρασε άμεσα και έπραξε αυτό που πρέπει: Απέσυρε το βιβλίο “Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη”, που περιείχε λάθος πληροφορίες για την κατεχόμενη Κύπρο..

Ανέφερε λανθασμένα ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία, ένας ισχυρισμός ο οποίος όχι μόνο δεν είναι σωστός, αλλά εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα. Η κατοχή της Κύπρου δεν αναγνωρίζεται από κανένα οργανισμό και κανένα κράτος, εκτός της Τουρκίας.

Ένας αναγνωστης είδε το τραγικό λάθος και ενημέρωσε τον εκδοτικό οίκο, αφού στο μεταξύ άρχισε μία πολύ αρνητική συζητηση στα κοινωνικά δίκτυα για τον εκδοτικό οίκο. Μόλις ο Ψυχογιός ενημερώθηκε για το λάθος, απέσυρε το βιβλίο από τα βιβλιοπωλεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το βιβλίο “Μαθαίνω και εξερευνώ: η Ευρώπη” με την επίμαχη αναφορά.

Αγαπητοί αναγνώστες,

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος στην έκδοσή μας “Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη” και την αποσύρουμε από την αγορά προχωρώντας σε διόρθωση κι επανεκτύπωση.

Προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι «ανήκουν» στην Τουρκία.

Προφανώς και το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον επιμελητή μας.

Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας.

Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο αποσύρεται από όλη την αγορά.

Με εκτίμηση,
Εκδόσεις Ψυχογιός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: