O καταδικασμένος αρχηγός της τουρκικής μαφίας στο πλευρό του Ερντογάν, κατά των φοιτητών

File Photo: Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποιεί πλαστικές ασφαίρες κατά των φοιτητών. EPA/TOLGA BOZOGLU




Νέο σύμμαχο στο πρόσωπο του καταδικασμένου και απολυμένου υπό όρους, διαβόητου Αλατίν Τσακιτσί (Alaattin Çakıcı) τον θεωρούμενο ηγέτη της τουρκικής μαφίας φαίνεται να βρήκε ο Ερντογάν στην κόντρα του με τους φοιτητές.

Με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο Twitter o Τσακιτσί, στενός φίλος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προτρέπει τον Μελίχ Μπουλού τον πρύτανη που καταχρηστικώς τοποθέτησε το καθεστώς Ερντογάν στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου να μην παραιτηθεί και να μην ανοίξει τον δρόμο στους «διαδηλωτές – τρομοκράτες».

«Σε παρακαλώ! Μην παραιτηθείς. Αν παραιτηθείς θα στρώσεις το δρόμο σε αυτούς τους τρομοκράτες – διαδηλωτές», έγραψε -ο καταδικασμένος για διάφορα εγκλήματα- σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η ιστοσελίδα Duvar, Τσακιτσί σε μία επιστολή γεμάτη κατηγορίες κατά των φοιτητών του πανεπιστημίου του Βοσπόρου, ίσως του πλέον διακεκριμένου της Τουρκίας.

 

«Δεν έχεις το δικαίωμα να σπάσεις αυτήν την ευλογημένη συμμαχία. Μην ξεχνάς ότι το κράτος μας και το έθνος σε υποστηρίζουν», έγραψε ακόμη ο Τσακιτσί αναφερόμενος στον κυβερνητικό συνασπισμό ΑKP του Ερντογάν και ΜΗP του Ντ. Μπαχτσελί,   ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσυρε τον χορό μίσους κατά των φοιτητών χαρακτηρίζοντάς τους «δηλητηριώδη φίδια που πρέπει να τους σπάσουμε τα κεφάλια».

Ο Τσακιτσί,  τον οποίο και ο ιστότοπος της Wikipedia περιγράφει ως «Mafia Boss» είναι μία από τις τελευταίες προσθήκες σε αυτήν την καμπάνια μίσους, σχολιάζει η Duvar και προσθέτει:

«Ο Τσακιτσί, τα εγκλήματα του οποίου είναι πολύ γνωστά στην Τουρκία, απολαμβάνει εσχάτως μία επανεμφάνιση στην πολιτική σκηνή χάρη στην φιλία του με τον Μπαχτσελί  και τα έτη υπηρεσιών του στο βαθύ κράτος.

Ο ηγέτης μαφίας που εξέτισε 16 χρόνια στην φυλακή, ελευθερώθηκε χάρη στις έντονες προσπάθειες του Μπαχτσελί πέρυσι υπό το πρόσχημα των μέτρων κατά της πανδημίας.

Από την ημέρα της επανεμφάνισής τους έχει κάνει διάφορες αμφιλεγόμενες δηλώσεις, μέχρι και απειλές κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιλιντσάρογλου.

 

Η επιστολή του Ακιτσί έχει σπείρει φωτιά στα τουρκικά social media, που σχολιάζουν την ανοιχτή σχέση του κυβερνητικού συνασπισμού με τη μαφία, ενώ πολλοί ρωτάνε και τον νεοδιορισθέντα Πρύτανη αν είναι περήφανος που έχει την υποστήριξη της μαφίας…

Με πληροφορίες από DuvaR.English: Τίτλος πρωτότυπου άρθρου: Infamous mafia leader Çakıcı urges Erdoğan-appointed Boğaziçi University rector to not resign in the face of protests 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ο νέος εσωτερικός «εχθρός» του Ερντογάν: Επιλέγει μετωπική σύγκρουση με τη νεολαία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: