O Απόστολος Δοξιάδης «απαντά» στον Πολάκη: Προϊόν διεστραμμένων εγκεφάλων οι συκοφαντίες για τα ασυνόδευτα ανήλικα

File Photo: Ο Απόστολος Δοξιάδης σε παλιαότερη συνέντευξη Τύπου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Απαντώντας σε αναφορές του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη, τον οποίο ωστόσ δεν κατονομάζει, σχετικά με τα ασυνόδευτα ανήλικα, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης της πρωτοβουλίας για την προστασία τους.

«Το σπουδαίο έργο ενοχλεί, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται σε ένα ζήτημα καθαρά ανθρωπιστικό», επισημαίνει ο κ. Δοξιάδης και κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για «εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στη μοίρα τους».

Στη συνέχεια, παραθέτει μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις της ειδικής γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και δηλώνει «ιδιαίτερα χαρούμενος που ο πρωθυπουργός ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, που έβγαλε από τη δυστυχία και έδωσε προοπτική ανθρώπινης ζωής σε χιλιάδες ανυπεράσπιστους ανήλικους», καθώς και «ιδιαίτερα περήφανος για τον ρόλο μου στο ξεκίνημα της πρωτοβουλίας και ακόμα πιο περήφανος για το έργο της Ειρήνης Αγαπηδάκη, έργο σημειωτέον που έχει αναγνωρισθεί και επαινεθεί από όλους τους ευρωπαϊκούς συνεργαζόμενους φορείς».

Καταλήγει, εξάλλου, ότι «κάθε συκοφαντική επίθεση κατά της πρωτοβουλίας για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων, και κάθε υπαινιγμός που της αποδίδει κίνητρα άλλα από τον ανθρωπισμό και την προώθηση των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι προϊόν διεστραμμένων εγκεφάλων ή και ανθρώπων που προσπαθούν μάταια να κάνουν αντιπολίτευση με το ψέμα και τη λάσπη».

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση του κ. Δοξιάδη είναι η εξής:

«Σε μια από τις χυδαιότερες όψεις της πρόσφατης επίθεσης προς την κυβέρνηση από όργανα της παραδημοσιογραφίας της λάσπης και της ψευδολογίας, γίνεται προσπάθεια να σπιλωθεί η πρωτοβουλία για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων. Τους καταλαβαίνω: το σπουδαίο έργο ενοχλεί, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται σε ένα ζήτημα καθαρά ανθρωπιστικό, και μάλιστα εκεί που επαίρονταν ότι αρίστευε η αντιπολίτευση, όταν κυβερνούσε, ενώ στην πραγματικότητα όχι απλώς δεν είχε κάνει το παραμικρό, αλλά είχε αφήσει τα ανυπεράσπιστα πλάσματα στην άθλια μοίρα τους.

Η εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στη μοίρα τους ήταν μία από τις πιο ντροπιαστικές πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

2.000 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονταν στα κολαστήρια της Μόριας και της Σάμου, μέσα στη λάσπη, τη βρώμα, την αρρώστια και την εκμετάλλευση.

1.000 παιδιά ήταν αφημένα στην έρημο των πόλεων εκτεθειμένα στα κυκλώματα του υποκόσμου και της πορνείας.

Πάνω από 200 παιδιά «φιλοξενούνταν» στα κρατητήρια της αστυνομίας, ουσιαστικά φυλακισμένα χωρίς να έχουν διαπράξει το παραμικρό αδίκημα.

Γνωρίζοντας αυτή την κατάσταση από συζητήσεις με ανθρώπους που δούλευαν στον χώρο της προστασίας των αδυνάτων, στην καταπολέμηση του τράφικινγκ, και άλλους παρεμφερείς τομείς, το φθινόπωρο του 2019 συγκέντρωσα όσα στοιχεία μπορούσα και, ως ενεργός πολίτης, έγραψα για το ζήτημα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπάρχουσα, φρικτή κατάσταση.

Εκείνος ευαισθητοποιήθηκε αμέσως. Όρισε υπεύθυνη για τη χαρτογράφηση των προβλημάτων και την εκπόνηση σχεδίου άμεσης παρέμβασης τη διδάκτορα της ιατρικής σχολής Ειρήνη Αγαπηδάκη, γυναίκα με χρόνια πείρας σε θέματα δημόσιας υγείας, και ενεργή παρουσία στον δημόσιο λόγο, στη στήριξη των αδυνάτων.

Έκτοτε, η προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων υπάγεται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου λειτουργεί ως Ειδική Γραμματεία, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής.

Η Ειδική Γραμματεία, τον περασμένο χρόνο:

Πήρε τα 2.000 παιδιά από τα στρατόπεδα των νησιών και τα μετέφερε σε δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Υλοποίησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού όλων των άστεγων παιδιών που ήταν στα δίκτυα της πορνείας και της εκμετάλλευσης.

Κατάργησε την «φιλοξενία»-κράτηση στα αστυνομικά τμήματα και πήρε όλα τα παιδιά από τα κρατητήρια, τοποθετώντας τα σε δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας.

Επιπλέον, ξεκίνησε και υλοποιεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως τώρα έχουν μετεγκατασταθεί 607 ασυνόδευτα ανήλικα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, και την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Είμαι προσωπικά ιδιαίτερα χαρούμενος που ο πρωθυπουργός ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, που έβγαλε από τη δυστυχία και έδωσε προοπτική ανθρώπινης ζωής σε χιλιάδες ανυπεράσπιστους ανήλικους. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τον ρόλο μου στο ξεκίνημα της πρωτοβουλίας και ακόμα πιο περήφανος για το έργο της Ειρήνης Αγαπηδάκη, έργο σημειωτέον που έχει αναγνωρισθεί και επαινεθεί από όλους τους ευρωπαϊκούς συνεργαζόμενους φορείς.

Από εκεί και πέρα, κάθε συκοφαντική επίθεση κατά της πρωτοβουλίας για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων, και κάθε υπαινιγμός που της αποδίδει κίνητρα άλλα από τον ανθρωπισμό και την προώθηση των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι προϊόν διεστραμένων εγκεφάλων ή και ανθρώπων που προσπαθούν μάταια να κάνουν αντιπολίτευση με το ψέμα και τη λάσπη. Το ψέμα και η λάσπη θα ξεχαστούν, όπως τους αξίζει. Το έργο της προστασίας των ασυνόδευτων θα μείνει, φωτεινό παράδειγμα ανθρωπισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Μετωπική στη Βουλή σε φόντο καταιγιστικών αποκαλύψεων, τοξικών δηλώσεων και χυδαίων χάσταγκς [Live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: