Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το #Metoo: Μιλήστε για να πάψουν οι θύτες να έχουν ισχυρούς προστάτες

File Photo: Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ο  γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, θύμα και ο ίδιος σεξουαλικής παρενόχλησης από τον δάσκαλο της σχολής του όπως έχει δηλώσει, με αφορμή τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έκανε άλλη μία ανάρτηση στο Instagram,  στην οποία έγραψε:

«Η μαζική συμπαράσταση στα θύματα μέσα από τη γνώση των γεγονότων είναι αυτό που θα αποκόψει και τις ισχυρές διασυνδέσεις που έχουν οι θύτες. Μόνο αν μαθευτεί τι έκαναν και ποιοι το έκαναν, οι προστάτες θα διαχωρίσουν τη θέση τους για να μην έχουν και οι ίδιοι το κόστος. Τότε αναγκαστικά θα κινηθεί η Δικαιοσύνη».

Ο ηθοποιός είχε αντιδράσει και σε δηλώσεις του σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινού, ο οποίος στην «Καθημερινή» είχε πει: «…είμαι βαθιά πικραμένος και απογοητευμένος, διότι πιστεύω ότι το μεγάλο θύμα θα είναι το ίδιο το θέατρο. […] Δυστυχώς, η βία υπάρχει παντού. Σκέφτομαι τους νέους ηθοποιούς αλλά και την υπόληψη των παλαιότερων και ελπίζω να μην επικρατήσει ο κυνισμός, γιατί οδηγεί στην καταστροφή. Το Εθνικό Θέατρο πρέπει, χαμηλόφωνα καμιά φορά, να κρατάει τη θέση του και τη στάση του στις καρδιές των ανθρώπων».

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης διαφώνησε και με την τοποθέτηση του σκηνοθέτη, και έγραψε χαρακτηριστικά: «Θύματα είναι μόνο οι άντρες και οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία! Το θέατρο δεν θα πάθει τίποτα και θα συνεχίσει να επιβιώνει κι όταν εμείς γίνουμε σκόνη, κ. Λιβαθινέ! Και όχι, η βία δεν είναι παντού, είναι στο χέρι μας να μην είναι πουθενά. Όχι, κ. Λιβαθινέ, το ΕΘΝΙΚΟ οφείλει να βροντοφωνάζει και να προστατεύει τους νέους ειδικά ηθοποιούς! Η αλήθεια και η τόλμη δεν είναι κυνισμός! Κανείς δε θα κάτσει φρόνιμα πια κι αν κάποιος δεν το αντέχει, ας κάτσει αυτός φρόνιμα». Τη φράση «καθίστε φρόνιμα» είχε χρησιμοποιήσει ο Σταμάτης Φασουλής σε δηλώσεις του για τις καταγγελίες.

Με πληροφορίες από Εθνος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Προκαλούν πολλαπλά σοκ οι νέες καταγγελίες: Τέσσερις οι γυναίκες που κατηγορούν τον Χαϊκάλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: