Νιγηρία: Επτά νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας, μετά τη συντριβή του κοντά στο αεροδρόμιο της Αμπούζα, στις 21 Φεβρουαρίου 2021. EPA / STR μέσω ΚΥΠΕ
Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας συνετρίβη σήμερα έξω ακριβώς από το αεροδρόμιο της Αμπούτζα, λόγω μηχανικής βλάβης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι επτά επιβαίνοντες.

«Ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο. Δυστυχώς, και οι 7 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν στη συντριβή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της πολεμικής αεροπορίας, Ιμπίκουνλε Νταραμόλε.

Το αεροσκάφος Beechcraft KingAir B350i συνετρίβη κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο της Αμπούτζα, αφότου ανέφερε βλάβη στον κινητήρα, ενώ ταξίδευε προς την πόλη Μίνα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στην περιοχή, με θαμνώδη βλάστηση, εκτός της περιμέτρου του αεροδρομίου, δεκάδες στρατιωτικοί και αξιωματούχοι του αεροδρομίου έκαναν έρευνες στα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πυροσβεστικά και ασθενοφόρα βρίσκονταν εν αναμονή σε κοντινή απόσταση. Η οσμή καμένων χημικών ήταν αισθητή, ωστόσο δεν διακρινόταν φωτιά ή καπνός, μεταδίδει το Ρόιτερς.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αμπούτζα, Νιγηρία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Νέο κίνημα… Braveheart στη Σκωτία: Υπέστειλε τη βρετανική σημαία, κυματίζει μόνο της Ε.Ε.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: