Ναυαγοί έμειναν επί 33 μέρες σε ερημονήσι – Έτρωγαν καρύδες και… αρουραίους [video, photo]

File Photo Πλάνο από τα ελικόπτερα διάσωσης με το πλήρωνα να ρίχνει βοήθεια στους ναυαγούς Screenshot twitter video USCGSoutheast @USCGSoutheast




Σαν ταινία περιπέτειας μοιάζει αυτό που έζησαν τρεις Κουβανοί, δύο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι ναυάγησαν σε ερημονήσι.

Οι ναυαγοί παρέμειναν στο νησί στις Μπαχάμες πέντε εβδομάδες και τελικά διασώθηκαν.

Σύμφωνα με την Guardian, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ εντόπισε πρόσφατα στο ακατοίκητο νησί των Μπαχαμών Ανγκουίλα Κι τους τρεις ναυαγούς, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας. Οι τρεις ναυαγοί είχαν παντιέρες, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τραβήξουν την προσοχή του πληρώματος του ελικοπτέρου  της ακτοφυλακής.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, οι ναυαγοί είχαν κολυμπήσει στο ερημονήσι 33 μέρες νωρίτερα, όταν το σκάφος τους αναποδογύρισε λίγο πιο μακριά από τις ακτές του. Το διάστημα που έμειναν εκεί επιβίωσαν τρώγοντας καρύδες, θαλάσσια σαλιγκάρια και αρουραίους.

 

Όπως δήλωσε ο πιλότος το ελικόπτερο όταν εντόπισε τους ναυαγούς επέστρεψε στη βάση του, καθώς δεν ήταν δυνατόν να προσγειωθεί στο νησάκι, Μια άλλη ομάδα επέστρεψε αργότερα την ίδια μέρα για να πετάξει νερό, τρόφιμα και εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνίας στους ναυαγούς.

Το επόμενο πρωί, ένα άλλο ελικόπτερο περισυνέλλεξε τους ναυαγούς και τους μετέφερε στο ιατρικό κέντρο των Φλόριντα Κις, προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

HJ με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τρεις συλλήψεις για αφίσα “επικήρυξης” του εξαφανισμένου γαμπρού του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: