Νάσος Ηλιόπουλος: Ζούμε μια ξεκάθαρη στρατηγική αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας

File photo Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ANDREA BONETTI




«Ζούμε μια ξεκάθαρη, στρατηγική αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

Υποστήριξε ειδικότερα ότι «δεν γίνεται μέχρι σήμερα να μην γίνονται μαζικά τεστ, μέσω συνταγογράφησης. Δεν γίνεται να υπάρχουν μέρες που στη χώρα γίνονται μόλις 10.000 τεστ -μαζί rapid και μοριακά», για να σχολιάσει ότι «αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα σε ό,τι αφορά την ιχνηλάτηση του ιού». Υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν προχώρησε ποτέ σε ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας» και πως «αντίθετα, έχουν μετατρέψει τα Κέντρα Υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία τους». Επιπλέον σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα σημαντικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς στα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας» και αυτό, όπως τόνισε, «τη στιγμή που ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου έχει δηλώσει ότι οι περισσότερες μολύνσεις συμβαίνουν στα μέσα μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους». Όμως, σχολίασε, «ο κ. Μητσοτάκης είπε στη Βουλή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν σοβαρή διασπορά στα μέσα μεταφοράς, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει αρνηθεί οποιοδήποτε συσχετισμό ανάμεσα στη διασπορά του ιού και τους χώρους εργασίας».

Καταλόγισε «στρατηγική αποτυχία» και στο πεδίο του εμβολιασμού. Είπε πως «ζούμε τον παραλογισμό η επιστήμη να έχει παρασκευάσει το εμβόλιο σε χρόνο ρεκόρ -με δημόσια χρηματοδότηση και δημόσιο ερευνητικό κεφάλαιο- και αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να κινδυνεύουν να πεθάνουν και εκατομμύρια να καταστρέφονται οικονομικά, επειδή δεν αίρεται το καθεστώς της πατέντας». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σε αυτό έχει ευθύνη «γιατί δεν έχει πάρει καμία σχετική πρωτοβουλία, γιατί τα στελέχη της δεν υπερψήφισαν την πρόταση για άρση της πατέντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία μετά από πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της προσπάθειας να σωθούν ανθρώπινες ζωές, που είναι το βασικό μας μέλημα αυτό το διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη αναδείξει όσο πιο ισχυρά μπορεί την πρόταση για τις πατέντες», ενώ προανήγγειλε ότι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα οι πρωτοβουλίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όμως, ανέφερε, «είναι η σειρά της κυβέρνησης επιτέλους να κάνει κάτι, αντί να συζητά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μια περίοδο που έχει εμβολιαστεί μόλις το 2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το σε καμία περίπτωση το εμβόλιο «δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι από την κυβέρνηση της ΝΔ για μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στην κοινωνία», »σύμφωνα με τους ειδικούς η συλλογική ανοσία θα αργήσει και θα ζήσουμε αρκετό καιρό ακόμα με την πανδημία».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη οικονομικής στήριξης όλων όσων πλήττονται αυτή τη στιγμή από τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων, καθώς «όχι μόνο το υγειονομικό σκέλος αλλά και η οικονομική επιβίωση είναι προϋπόθεση για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Ο Βαρουφάκης τελείωσε τον Μούτση από το Μέρα25 μετά τις βαρύτατες καταγγελίες της Λυδίας Σέρβου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: