Να παραιτηθεί η Μενδώνη ζητεί η Ελίζα Βόζεμπεργκ: Εχει την πολιτική ευθύνη για την επιλογή Λιγνάδη

File Photo: Η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι η πρώτη από το κυβερνητικό στρατόπεδο που θέτει δημοσίως ζήτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για τον χειρισμό του θέματος Λιγνάδη.

Την άποψη ότι η κυρία Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, διότι εκ του θεσμικού της ρόλου έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη της επιλογής (του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου), εξέφρασε με δηλώσεις της στο ΘΕΜΑ 104.6 η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν επιρρίπτει στην υπουργό Πολιτισμού ούτε απόπειρα συγκάλυψης, ούτε ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τις πράξεις του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

  • Η κυρία Βόζεμπεργκ σημείωσε ότι η κυρία Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως είπε.

Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας.

Η κυρία Βόζεμπεργκ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και όσους στοχοποιούν τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να τολμούν με θρασύτητα να στρέφονται κατά του προσώπου του πρωθυπουργού.

Υπερασπιζόμενη δε τον πρωθυπουργό τόνισε ότι «ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που αν μη τι άλλο κανένας δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι είναι ένας άριστος οικογενειάρχης και πατέρας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να δεχθεί ότι υπάρχει κάποιος στην κυβερνητική δομή να κάνει αυτά τα αίσχη, δεν υπάρχει περίπτωση να γνώριζε, ούτε να φανταστεί κάτι τέτοιο».

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας για τους βιασμούς ανηλίκων είναι ήπιο και πρέπει να αυστηροποιηθεί. Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να ξαναδεί το θέμα της παραγραφής επισήμανε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Προκαλούν τρόμο οι λεπτομέρειες των βιασμών των ανηλίκων: Δεμένος με χειροπέδες ο Λιγνάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: