Μονόδρομος η νίκη με Ισλανδία απόψε για την Εθνική γυναικών Ελλάδας

File Photo Η Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπάσκετ ΑΠΕ-ΚΥΠΕ




Στη Λιουμπλιάνα βρίσκεται η εθνική γυναικών, ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, τα οποία και θα κρίνουν την πρόκρισή της στην τελική φάση.

Οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού έχουν συγκεντρώσει 6 βαθμούς (2 νίκες – 2 ήττες) στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια και ισοβαθμούν στη 2η θέση του Α΄ ομίλου με τη Βουλγαρία. Αήττητη στο γκρουπ παραμένει η Σλοβενία με 8 βαθμούς, ενώ δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τη νίκη η Ισλανδία (4β.). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει στόχο τις δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, ενώ θέλει και τις διαφορές, ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες πρόκρισής της, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα στο γκρουπ, αυτές τις δύο αγωνιστικές ημέρες.

Στο τρίτο και τελευταίο «παράθυρο» της προκριματικής φάσης, η εθνική γυναικών αντιμετωπίζει στη «φούσκα» της Λιουμπλιάνας την ουραγό Ισλανδία στις 20:15 την Πέμπτη (4/2), ενώ το Σάββατο (6/2) στις 21:00 δίνει το πιο κρίσιμο αγώνα της απέναντι στη Βουλγαρία. Η Σλοβενία είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αφού ακόμη και στην… απίθανη περίπτωση που ηττηθεί από Βουλγαρία και Ισλανδία, σε περίπτωση που Σλοβενία και Ελλάδα ισοβαθμήσουν, το «πάνω χέρι» έχουν οι Σλοβένες καθώς επικράτησαν και στους δύο αγώνες τους με τη «γαλανόλευκη».

Ουσιαστικά, η εθνική κυνηγά μία από τις πέντε καλύτερες δεύτερες θέσεις για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την τελική φάση του επόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εθνική γυναικών είναι πως όσες από τις Ελληνίδες διεθνείς αγωνίζονται σε συλλόγους της χώρας έχουν μείνει εκτός αγωνιστικού ρυθμού και ομαδικών προπονήσεων για διάστημα αρκετών μηνών λόγω του «λουκέτου» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ένα από τα μέτρα της Πολιτείας για τον περιορισμό της πιθανότητας εξάπλωσης του κορωναϊού.

Η αποστολή της εθνικής απαρτίζεται από 14 παίκτριες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ρία Πατεράκη, Χριστίνα Αναστασοπούλου και Γεωργία Γρηγοροπούλου.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Μασλαρινός ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Λιουμπλιάνα: «Θέλουμε να μπούμε στις πέντε καλύτερες δεύτερες ομάδες. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το δικό μας κομμάτι σωστά. Να νικήσουμε, δηλαδή, και στους δύο αγώνες και το παιχνίδι με τη Βουλγαρία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Και από εκεί και πέρα να περιμένουμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. H Βουλγαρία δεν έχει αλλάξει κάτι, είχε κι αυτή μια απώλεια στο μεταξύ μας παιχνίδι. Είναι μια σκληρή ομάδα, όμως την ξέρουμε και θεωρώ πως αν η δική μας ομάδα είναι πλήρης και καταφέρει να μπει στο ρυθμό που θέλουμε θα έχουμε καλή τύχη».

Την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2021 που συνδιοργανώνουν οι Ισπανία και Γερμανία εξασφαλίζουν οι εννέα πρώτες των ισάριθμων γκρουπ στα προκριματικά, καθώς και οι πέντε καλύτερες δεύτερες.

Εκτός αποστολής για τo αποψινό παιχνίδι με την Ισλανδία έμειναν η Τζάκι Γέμελος και η Βασιλική Λούκα.

Η Αγγελική Βιντσιλαίου μιλώντας για το ματς με την Ισλανδία και για την προσπάθεια της Εθνικής δήλωσε: «Είναι ένα ματς που θέλουμε τη νίκη και στο μυαλό μας δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από το θετικό αποτέλεσμα. Η Ισλανδία είναι μια ομάδα που δεν έχει σημειώσει νίκη στον όμιλο, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία για εμάς. Θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένες από την αρχή του παιχνιδιού και να δείξουμε ότι το θέλουμε πολύ διότι η νίκη είναι πολύτιμη για την συνέχεια, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή, να δείξουμε σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό και να πετύχουμε τον στόχο μας. Εμείς ήρθαμε στη Λουμπλιάνα για να κάνουμε τη δουλειά μας και θέλουμε την πρόκριση αν και ξέρουμε ότι αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς».

Η 12άδα της εθνικής για τον αγώνα με την Ισλανδία είναι:

ΟΝΟΜΑ

Κατερίνα Σωτηρίου             03.01.1984     1.86    3-4     Τσεγκλέντ (Ουγγαρία)

Άρτεμις Σπανού                  01.01.1993     1.86     4-5    Γκντίνια  (Πολωνία)

Αγγελική Νικολοπούλου     02.05.1991      1.76      1      Ολυμπιακός

Πηνελόπη Παυλοπούλου    03.03.1996     1.70      1      SEPSI OSK (Ρουμανία)

Άννα Σπυριδοπούλου         02.11.1988     1.84     3-4    Ολυμπιακός

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου  26.08.1995     1.70       1     Ολυμπιακός

Μαριέλλα Φασούλα            02.09.1997     1.95       5     Τενερίφη (Ισπανία)

Ελεάννα Χριστινάκη           16.12.1996     1.84       3      Αλ Κάθερες (Ισπανία)

Έλενα Μποσγανά                04.12.2003    1.88      3      Κρόνος Αγ. Δημ.

Διονυσία Αλεξανδρή           24.10.1989     1.65      1       Ολυμπιακός

Ιωάννα Δίελα                      02.06.1990     1.82      3       Παναθηναϊκός

Αγγελική Βιντσιλαίου          21.5.1998        1.72     2       ΠΑΣ Γιάννινα

Το πρόγραμμα των αγώνων των 5ης και 6ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2021 

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου

Σλοβενία-Βουλγαρία        17:15

Ισλανδία-ΕΛΛΑΔΑ           20:15

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ 

Ν-Η  Β.

Σλοβενία   4-0  8

Ελλάδα     2-2  6

Βουλγαρία  2-2  6

Ισλανδία   0-4  4

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου

Σλοβενία-Ισλανδία         18:00

Βουλγαρία-ΕΛΛΑΔΑ          21:00

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: