Μητσοτάκης για σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έσπασε το πέπλο σιωπής, να αποδοθεί δικαιοσύνη

File photo: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων στο Προεδρικό Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Αναφορά στις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησηςπου έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι «έσπασε το πέπλο της σιωπής στα πλαίσια του #metoo» ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος, ως πατέρας, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο πρωθυπουργός,  εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις καταγγελίες σε βάθος,  αναφέρθηκε στο ζήτημα των ραγδαίων εξελίξεων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν.

«Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Στον δημόσιο διάλογο, που ευτυχώς άνοιξε, πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τα θύματα να μιλήσουν και όπως είπε ο καλύτερος τρόπος είναι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη. «Τώρα είναι η ώρα να σπάσει η σιωπή», κατέληξε.

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠτΔ, είχε και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς όπως υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης, στις 19/2/1956, θεσμοθετήθηκε η ψήφος των γυναικών.

Σακελλαροπούλου: Το πρόβλημα προϋπήρχε
Η κ. Σακελλαροπούλου, με τη σειρά της, εξέφρασε την ανησυχία της για τις καταγγελίες, ειδικότερα για τον καλλιτεχνικό χώρο, τονίζοντας πως είναι ένα «οξύ πρόβλημα που προϋπήρχε».

  • «Η κατάχρηση εξουσίας, η βία, είτε πρόκειται για χώρο εργασίας, εκπαίδευσης, προσωπικών ή οικογενειακών σχέσεων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» τόνισε η ΠτΔ.

Σημείωσε δε, ότι η συνάντησή της με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, έγινε για να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η Πολιτεία, ενθαρρύνει τα θύματα να μιλήσουν.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέα μήνυση σε βάρος πασίγνωστου ηθοποιού – σκηνοθέτη: Καταγγέλλεται για βιασμό 14χρονου μαθητή Γυμνασίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: