Μειωμένα ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες, αποζημίωση μέχρι τον Μάρτιο

File photo: Κλειστά καταστήματα στην οδο Ηφαίστου στο Μοναστηράκι, Αθήνα ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας
Άνοιξε η πλατφόρμα, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δηλώνουν τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν τον Ιανουάριο, προκειμένου -έως τις αρχές Μαρτίου- να αποζημιωθούν.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες, για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και εντός του μηνός ξεκινά η καταβολή της αποζημίωσης για τα κουρεμένα ενοίκια Δεκεμβρίου.

Η πλήρης απαλλαγή ενοικίου για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή θα ισχύσει επίσης Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Το χθεσινό άνοιγμα της πλατφόρμας επιφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη για τους ιδιοκτήτες καθώς πλέον η βελτιωμένη διαδραστικότητα κατά την υποβολή των δηλώσεων επιτρέπει την ταυτόχρονη επιβεβαίωση των στοιχείων της εγκυρότητάς τους, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα υποβολής άκυρων δηλώσεων λόγω αναληθών ισχυρισμών μερίδας των ενοικιαστών, ή άλλων λαθών κατά την υποβολή τους.

Όπως έγραφε χθες το moneyreview.gr με πρόσχημα τον κορωνοϊό ένας σημαντικός αριθμός ενοικιαστών έχει δηλώσει, ψευδώς, στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ότι είναι δικαιούχος του «κουρεμένου», κατά 40%, ενοικίου, επειδή βρίσκεται σε αναστολή εργασίας. Δεδομένων όμως των καθυστερήσεων στη διασταύρωση όσων ψευδώς ή «κατά λάθος» δήλωναν ότι είναι δικαιούχοι και όσων πράγματι είναι, δημιουργήθηκαν τα πρώτα «φέσια» από ενοικιαστές προς ιδιοκτήτες.

Με πληροφορίες από in.gr/kathimerini.gr/moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ιδού οι λόγοι: Το ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί ένα καλό «στοίχημα» για το 2021

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: