Μήνυμα Μητσοτάκη στη Ζέτα Δούκα: Είμαστε στο πλευρό σας, φτιάχνουμε κώδικα δεοντολογίας

Η ηθοποιός Ζέτα Δούκα μιλά για την κακοποίησή της από τον Γιώργο Κιμούλη. Screenshot via MEGA TV




Η Ζέτα Δούκα ανακοίνωσε ότι είχε επικοινωνία με το πρωθυπουργικό γραφείο και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση και Κυριάκος Μητσοτάκης συμπαρίσταται προς εκείνη, αλλά και σε όλους εκείνους που έχουν υποστεί βία στο χώρο της Τέχνης.

Μετά την ανοιχτή που απηύθυνε η κυρία Δούκα, από την παρέμβαση της οποίας ξεκίνησε το τσουνάμι των αποκαλύψεων στο χώρο του θεάτρου, προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή της στο Instagram επικοινώνησε μαζί της η σύμβουλος του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

Αναλυτικά, έγραψε:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει.

Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Νέα καταγγελία κατά του κωμικού ηθοποιού: «Με χτύπησε, λιποθύμισα και έτσι γλύτωσα το βιασμό»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: