Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega Tv: Οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία στο… δυτικό μαντρί αλλά χωρίς S-400

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου μεταφέρει από την Ουάσιγκτον τις τελευταίες πληροφορίες για τις σκέψεις και τις αποφάσεις της διοίκησης Μπάιντεν Φωτογραφία via youtube




Στην πρώτη συνεργασία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τους ευρωπαίους ομολόγους του, μέσω τηλεδιάσκεψης, το μήνυμα ήταν σαφές, επισήμανε ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Omega Tv.

Οι ΗΠΑ, σημείωσε, θέλουν την Τουρκία στο… δυτικό μαντρί αλλά χωρίς τους S-400 και τη στενή σχέση του Ερντογάν με τον Πούτιν.

Το γεγονός ότι ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους για την Τουρκία δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα βγει σε καλό καθώς οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν κυρώσεις ενώ αντιθέτως για τις ΗΠΑ είναι ένα σαφές μέσο πίεσης προς την Τουρκία.

Τέλος αναφέρθηκε στην επαναβεβαίωση από την πλευρά των ΗΠΑ της απόφασής τους να συμμετάσχουν ως παρατηρητές στην τριμερή συνάντηση συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ γεγονός που δείχνει και τις αποφάσεις τους.

Παράλληλα χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ζητούν να σταματήσουν οι προκλήσεις και απευθύνονται γι’ αυτό στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Γραφτείτε στο κανάλι της Hellas Journal στο YOUTUBE

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega Tv: Η απόλυτη επιστροφή των ΗΠΑ, θα ζήσουμε… ωραίες στιγμές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: