Μία σύλληψη στην κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Θεσσαλονίκη

Διαδηλωτές συμμετέχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, κατά του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Μολότοφ, πέτρες, χημικά, μία σύλληψη αλλά και μία διοικητική έρευνα για βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και απεικονίζει αστυνομικούς να ασκούν βία εναντίον διαδηλωτών,

αποτελούν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τον απολογισμό των σημερινών επεισοδίων, στον απόηχο της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η σύλληψη αφορά μία 18χρονη που φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που κινήθηκαν εναντίον αστυνομικών. Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας στην οποία συμμετείχαν φοιτητές από τους συλλόγους που εκπροσωπούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το σχήμα των ΕΑΑΚ, αλλά και άτομα ενταγμένα στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Αρχαίας Αγοράς με κατάληξη το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου η πλειονότητα των 1500 διαδηλωτών, κατά τους υπολογισμούς της αστυνομίας, αποχώρησε. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, μπροστά στο Διοικητήριο ομάδα περίπου 400 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες, ξύλινα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Στη συνέχεια, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, τα παραπάνω άτομα διασπάστηκαν σε δρόμους γύρω από το Διοικητήριο και ενώθηκαν λίγο αργότερα στο σημείο αφετηρίας της κινητοποίησης όπου ακολούθησε νέος γύρος έντασης με μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών και χημικά από τους αστυνομικούς. Συνολικά οι διαδηλωτές έριξαν 15 αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (μολότοφ τύπου κόμπρα), ενώ προκλήθηκε ζημιά σε τζαμαρία καταστήματος.

Όσον αφορά βίντεο που «αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και απεικονίζει αστυνομικούς να ασκούν βία σε βάρος ατόμων, στην οδό Ολύμπου – Τάσκου Παπαγεωργίου και Τοσίτσα» η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι διεξάγεται διοικητική έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ποιές δίκες και υποθέσεις εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: